НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Инвеститорите на дребно трупат с рекордни темпове

май 19, 2023 15:09 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Инвеститорите на дребно трупат с рекордни темпове

Според компанията за анализ на данни Glassnode се наблюдава непрекъснато и значително нарастване на количеството Биткойн, притежавано от физически лица или организации, известни като "скариди" - тези, които притежават по-малко от един Биткойн.

Последните данни разкриват, че тези субекти вече притежават рекордните 1.31 милиона токена. Това забележително нарастване на собствеността сред по-малките инвеститори е показателно за нарастващото приемане и доверие във водещата дигитална валута.

На месечна база тези субекти добавят приблизително 26,000 BTC към общите си притежания. Това нарастване е особено забележимо, тъй като надхвърля месечните темпове на растеж, наблюдавани в 3.9% от дните на търговия.

Тези цифри подчертават устойчивия интерес към Биткойн, демонстриран от инвеститорите на дребно, въпреки добре известната волатилност на цената му.

Когато по-малките инвеститори, често наричани “скариди“, увеличават значително своите притежания, това в исторически план е предвестник на повишена пазарна активност.

Нарастващата концентрация на Биткойн сред по-малките инвеститори има потенциала да повлияе на пазарните нагласи, тъй като може да повлияе на нивата на ликвидност и волатилност.

Друг забележителен аспект на засиленото приемане на Биткойн се вижда от данните на Glassnode, които показват, че броят на Биткойн адресите, притежаващи един цял Биткойн или повече, е надхвърлил един милион.

Дори в периода на спад на цените на Биткойн от пика им през ноември 2021 г., от февруари 2022 г. насам са добавени над 190,000 “цели Биткойн токена“.

Това предполага, че инвеститорите натрупват Биткойн и го държат, което показва тяхната вяра в дългосрочната му стойност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Паника на пазара: Биткойн, Етериум и останалите криптовалути се сриват

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други основни криптовалути претърпяха внезапен срив след седмица, в която някои от най-големите крипто компании бяха разтърсени от шокиращи регулаторни действия.

юни 10, 2023 10:53 2 мин. четене

Топ 3 истории за загубени Биткойн богатства

Биткойн има потенциала да генерира значително богатство на притежателите си и историята е доказателство за това – но най-важното е да не загубиш достъпа до своя дигиталния си портфейл.

юни 10, 2023 7:00 4 мин. четене

Неактивен от 10 години Биткойн адрес се събуди и прехвърли милиони долари

След десетилетие на спящ режим беше прехвърлено значително количество Биткойн токени от портфейл на нов адрес, на обща стойност около $37.8 милиона, което се равнява на 1432.93 BTC.

юни 8, 2023 18:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.