НАЧАЛО Други

Binance масово замразява сметки, заподозрени във финансирането на войната в Близкия изток

октомври 19, 2023 6:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Binance масово замразява сметки, заподозрени във финансирането на войната в Близкия изток

Глобалната борса за криптовалути Binance предприе действия, като закри над 100 сметки след неотдавнашната атака на Хамас срещу Израел.

Израелските правоприлагащи органи инициираха тези затваряния и също така иззеха криптовалута на стойност милиони долари в опит да прекъснат финансирането на палестинската групировка. Преди това Хамас насърчаваше своите поддръжници да изпращат Биткойн (BTC), за да заобиколят санкциите на САЩ.

Съобщенията показват, че израелските власти са поискали информация за още 200 крипто сметки, като значителна част от тях са свързани с Binance.

Binance потвърди, че е блокирала “малък брой” сметки, според изявление, предоставено на Financial Times.

Освен това Tether, емитентът на водещата стабилна монета USDT, обяви замразяването на 32 адреса, свързани с дейности, касаещи тероризъм и военни действия в Израел и Украйна. Съобщава се, че тези адреси са държали над $870,000.

Главният изпълнителен директор на Tether Паоло Ардоино подчерта, че криптовалутата не трябва да се разглежда като инструмент за престъпници и потвърди ангажимента на компанията за отговорно използване на блокчейн технологията и сътрудничество с правоприлагащите органи за глобална сигурност и финансова цялост.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.