Home

Етериум ще се представи по-добре от Биткойн в новата фаза на пазара – Раул Пал

13.11.2023 8:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Етериум ще се представи по-добре от Биткойн в новата фаза на пазара – Раул Пал

Макроикономическият експерт Раул Пал смята, че водещата платформа за смарт договори Етериум (ETH) е на път да надмине Биткойн (BTC), тъй като пазарите на криптовалути навлизат в нова фаза, която той нарича "пролет".

Пал, бивш изпълнителен директор на Goldman Sachs заяви, че според секвенциалния индикатор на Том Демарк ETH се подготвя да изпревари BTC. Секвенциалният индикатор на Демарк е предназначен да посочва потенциални случаи на изчерпване на тренда или обръщане на цената.

Пал заяви:

Това е седмичното броене на Демарк 9 за ETH/BTC. Оттук нататък ETH най-вероятно ще се представи по-добре, както е обичайно на този етап в края на крипто пролетта.

Освен това той прогнозира, че базираните на Етериум борсово търгувани фондове (ETF) ще бъдат силно желани от мениджърите на активи, считайки ги за “свещения граал“, докато не се появи жизнеспособна конкуренция.

Според Пал ETF за ETH е особено привлекателен за мениджърите на активи, тъй като им позволява да уловят доходност, като същевременно предоставят на притежателите на ETF само ценови резултати. Тази конфигурация се разглежда като изключително печеливш бизнес модел, поне докато не се появят конкурентни алтернативи.

Въпреки бичата позиция на Пал по отношение на Етериум, изтъкнатият крипто анализатор Бенджамин Коуен предложи противоположно мнение. Коуен сподели предупреждение, заявявайки, че индексът Bitcoin Dominance (BTC.D), който следи процента от общата пазарна капитализация, държан от Биткойн, ще остане бичи. Това означава, че алтернативните криптовалути, включително ETH, може да изостанат от BTC по отношение на представянето.

Коуен обясни:

Моят крипто портфейл през последните няколко години е предимно в Биткойн, защото очаквам, че той ще надмине по-голямата част от пазара – макар и не целия. Ето защо доминацията продължава да се увеличава.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Анализатор сподели бичи нагласата си за Solana и прогнозира посоката на XRP

Добре познатият крипто анализатор “Credible Crypto” изглежда бичи настроени към Solana (SOL), като същевременно сподели вижданията за XRP и Curve DAO (CRV).

05.10.2024 19:00 1мин. четене Kosta Gushterov

XRP: Какво може да се случи с цената след седмичния спад?

В момента XRP се търгува на цена от $0.53 и през октомври отбеляза спад от близо 15%, което до голяма степен се дължи на подновеното обжалване от страна на Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) по текущия съдебен процес срещу Ripple.

05.10.2024 17:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн поскъпва, докато пазарният дял на Етериум намалява – какво друго разкри докладът на VanEck?

Доста пазарни участници поддържат положителна перспектива за Биткойн с наближаването на четвъртото тримесечие, обусловена от стабилни макроикономически фактори и институционални инвестиции.

05.10.2024 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Коя е най-популярната криптовалута в момента?

От началото на седмицата крипто пазарът отчита волатилност, но остава актуална тема в света на инвестициите.

05.10.2024 8:30 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.