Home

Ще върне ли Илон Мъск плащанията с Биткойн?

16.09.2023 15:00 2мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще върне ли Илон Мъск плащанията с Биткойн?

Анализатор на Bloomberg наскоро заяви, че над 50% от енергията, използвана за добив на Биткойн, вече се добива от възобновяеми източници. 

Това изменение може да се обясни отчасти с преместването на миньорите от Китай след забраната на страната за добив.  През 2021 г. Илон Мъск заяви, че Tesla ще обмисли приемането на плащания в Биткойн, след като миньорите постигнат използване на приблизително 50% чиста енергия, в съчетание с оптимистична тенденция към устойчиви практики. Изглежда, че този крайъгълен камък може би е бил постигнат наскоро.

На 14 септември в тема в X (Twitter) анализаторът на Bloomberg Джейми Коутс подчерта, че възобновяемите източници вече представляват повече от половината от енергията, използвана при добива на Биткойн. Това постижение е съпроводено с намаляване на емисиите и забележителен скок в скоростта на хеширане. 

Коутс обясни това преминаване към възобновяема енергия с разселването на миньорите от Китай, след като забраната за добив в страната влезе в сила през 2021 г. Освен това различни държави, сред които Салвадор, Бутан, Оман и Обединените арабски емирства, започнаха да инвестират в добива на Биткойн като средство за монетизиране на излишната и блокирана енергия.

Енергийният бенчмарк от 50% може потенциално да проправи пътя за по-широко приемане на Биткойн от големите световни корпорации.

Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla, собственик на X и основател на SpaceX, по-рано заяви, че Tesla ще спре плащанията с Биткойн през май 2021 г., като се позова на опасения относно нарастващата зависимост от изкопаеми горива за добива и транзакциите с Биткойн. 

По онова време той установи изискване за праг на устойчива енергия от 50%, преди компанията да обмисли възобновяване на плащанията в Биткойн. Въпреки че Мъск призна положителната тенденция към по-чисти енергийни източници, нямаше публични индикации, че Tesla преразглежда политиката си по отношение на плащанията в BTC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Какво сигнализират последните движения в цената на Биткойн?

Биткойн започна значителна възходяща тенденция на крипто пазара преди две седмици, достигайки връхна точка от $66,480 – ниво, което не е наблюдавано от юли.

30.09.2024 7:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Интересна прогноза за Биткойн от Майкъл Сейлър

Майкъл Сейлър, съосновател и председател на MicroStrategy, отново нашумя в криптовалутната общност с последната си прогноза за водещия дигитален актив.

30.09.2024 6:00 1мин. четене Alexander Zdravkov

Ето кога може да очакваме печалби в сектора на криптовалутите според Coinbase

Coinbase, водеща американска борса за криптовалути, смята, че дигиталните активи са готови за значително поскъпване през следващите месеци.

29.09.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн трябва да се третира като златото и петрола според милиардер

На 27 септември Хауърд Лутник, главен изпълнителен директор на Cantor Fitzgerald, се появи в предаването Fox Business и призова регулаторните органи да признаят Биткойн за стока, подобна на златото и петрола.

29.09.2024 9:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.