НАЧАЛО Други

DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

07.02.2023 14:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
DCG продава акции с цел да подпомогне Genesis

Digital Currency Group (DCG) започна да продава дялове в няколко инвестиционни инструмента, управлявани от нейното дъщерно дружество и мениджър на дигитални активи Grayscale и то с голяма отстъпка.

Биткойн тръстът на Grayscale (GBTC) управлява активи за над $10 милиарда и в края на миналата година се търгуваше с рекордна отстъпка спрямо нетната стойност на активите.

Според информацията продажбите са съсредоточени върху Етериум (ETH) фонда. Конгломератът иска да продаде около една четвърт от дяловете си в него, за да набере $22 милиона в няколко сделки от 24 януари насам. Компанията продава на цена от около $8 за акция, въпреки че всяка акция има ETH стойност равняваща се на $16 .

Разпродажбата е с цел DCG да набере средства, за да подкрепи фалиралите си звена свързани с Genesis, опитвайки се да запази най-печелившите от тях.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Трейдър сподели предупреждение за цената


DCG (компанията майка на Genesis) и Genesis постигнаха споразумение с група кредитори, възнамерявайки да продадат бизнеса на дъщерното си дружество Genesis Global Trading, както и кредитното му звено, което се преструктурира чрез обявяване в несъстоятелност.

Също така условията на споразумението предвиждат DCG да замени съществуващ запис на заповед на стойност $1.1 милиарда с падеж през 2032 г. за конвертируеми привилегировани акции. Освен това конгломерата ще рефинансира съществуващите си срочни заеми за 2023 г. на обща стойност $526 милиона и ще ги направи изплатими на кредиторите.

Споразумението има за цел да възстанови средствата на кредиторите на компанията с приблизително $0.80 на депозиран долар и възможност да достигне $1.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Tether налива $200 милиона в развитието на технологията за мозъчни чипове

Компанията, отговорна за водещата по пазарна капитализация стабилна монета, обвързана с американски долари, отделя сериозни ресурси за предприятие за „мозъчно-компютърен интерфейс“ (BCI).

30.04.2024 22:00 2 мин. четене

Япония ще използва блокчейн, за да защитава рядка порода кучета

За да се справи с нарастващата загриженост относно автентичността на документите за произход и проблема с изгубените сертификати, Дружеството за опазване на кучешката порода се насочва към съвременни решения.

30.04.2024 21:30 2 мин. четене

Цените на златото спадат – каква е причината?

След три последователни месеца на повишение цените на златото отбелязаха спад днес, като се понижиха до около $2,308 за тройунция.

30.04.2024 20:00 1 мин. четене

Цените на петрола спадат на фона на вероятността за мирни преговори между Израел и Хамас

Цените на петрола се понижиха в понеделник, тъй като вниманието се насочи към намаляване на геополитическото напрежение на фона на съобщенията за потенциални преговори за прекратяване на огъня между Израел и Хамас.

30.04.2024 19:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.