НАЧАЛО Други

Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

07.12.2022 19:20 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

Адвокат Джон Дийтън, основател на Crypto Law и привърженик на Ripple, посочи каква според него е най-голямата заплаха за Ripple в делото с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

Според Дийтън това е възможността съдия Торес, председателстващият съдия по делото, да постанови частично решение в полза както на Ripple, така и на SEC. 

Той отбеляза, че съдия Торес може да постанови, че Ripple са предлагали нерегистрирана ценна книга, но че самият токен XRP не е ценна книга, нито пък продажбите на токена на вторичния пазар са нерегистрирано предлагане на ценни книжа.

Опасността съществува, тъй като законите за ценните книжа не изискват да се продава или прехвърля базов актив, за да може дадено дружество да носи отговорност за предлагане на нерегистрирани ценни книжа.

Дийтън заяви:

Това е най-голямата опасност за Ripple според мен. Прилагането на закона не се фокусира само върху продажбите. Всъщност не е задължително да се извърши продажба или прехвърляне на базовия актив, за да се носи отговорност от дружеството. Ако има устен спор, обзалагам се, че ще чуете как адвокатът на SEC се фокусира много върху продажбата. 

Според адвокатът победата на Ripple все още е вероятна, както и от особено значение за крипто сектора

Адвокатът смята, че категорична победа за Ripple, в която съдията критикува SEC за преследването на неправдоподобната теория, че XRP е ценна книга, все още е много възможна. Това решение е и най-желаният резултат от крипто общността.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Това вече не е крипто зима, това е касапница – блокчейн предприемач


Междувременно делото навлиза във финалната фаза след подаването на окончателни молби за съкратено съдебно решение както от SEC, така и от Ripple. И двете страни, както и по-широката общност, са в очакване на решението на съдията.

Всяко решение по делото ще има огромно въздействие от практическа и политическа гледна точка. Позитивно решение за Ripple  на практика ще спре кампанията на председателя на SEC Гари Генслер за регулиране чрез прилагане на законодателството срещу сектора. 

Решение в полза на аргументите на SEC ще позволи на регулатора да предприеме действия срещу други крипто компании и проекти в САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Още една държава прекратява дипломатическите си взаимоотношения с Израел

Все повече държави започват да странят от Израел и решават да прекратят всякакви дипломатически и търговски взаимоотношения с погълнатата от война нация.

04.05.2024 12:00 2 мин. четене

AI: Meta инвестира $30 милиарда в графични процесори на Nvidia

Meta направи смел ход, като инвестира $30 милиарда в графични процесори (GPU) на NVIDIA, за да подсили възможностите си за AI.

04.05.2024 11:30 2 мин. четене

Кризата с американският дълг става все по-сериозна и светлината в края на тунела не се вижда

Икономическата траектория на Съединените щати се доближава до обезпокоителна низходяща спирала. Последните данни разкриват, че разходите за лихви, направени от правителството на САЩ, са надхвърлили прага от $1 трилион, сигнализирайки за потенциални рискове от предстоящ икономически спад.

04.05.2024 10:30 2 мин. четене

Крипто майнингът в Иран може да е заплаха за националната сигурност на САЩ

Сенаторите Елизабет Уорън и Ангъс Кинг наскоро изразиха загриженост относно потенциалната злоупотреба с добива на криптовалути от страна на иранското правителство.

04.05.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.