Home

Ето защо следващите 60 дни са ключови за Биткойн

13.07.2021 10:22 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ето защо следващите 60 дни са ключови за Биткойн

Биткойн би могъл да тества дъното на текущия си диапазон като цената се насочва надолу.

Към момента на писане на статията, BTC се търгува малко над $33,000 с 4% загуба на дневната графика. 

Инвеститорите и търговците се чудят дали тези нива ще се задържат, тъй като изглежда, че биковете нямат убеждение в краткосрочен план.

Криптовалутата е изпитала по-малко волатилност от предходните месеци с непрекъснато компресиране поне на дневните и седмичните графики. Анализаторът Джош Рейджър определи $36,000 като повратна точка за пазара. 

В същото време други търговци очакват $31,000 да бъде критична област на подкрепа, която може да предотврати по-нататъшни негативи.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Още един огромен мениджър на активи купува Биткойн

Анализаторът Алън Ау отбеляза модел, наблюдаван във фазите на Биткойн за 2013, 2017 г. и текущото ценово действие. Анализаторът вярва, че след 60-дневен период нестабилността на цените на BTC е намалена от V1 на V2. V1 и V2 са съответно горна и долна граница на обхват на 60-дневната волатилност на Биткойн.

Ау очаква този феномен да се повтори в тази бича фаза. По този начин, както и в миналото, анализаторът очаква цената на BTC да се увеличи. През 2013 г. и 2017 г. това движение нагоре доведе Биткойн до предишните му върхове и отбеляза края на бичите цикли.

Както каза търговецът, подвизаващ се под псевдонима ‘Income Sharks’, настоящите пазарни условия са от полза за мечките. За да се възобнови възходът, два пазарни компонента трябва да се променят.

За втори път получаваме на 4-часовата [графика] отказ за Супертренд. С този нисък обем и ниска волатилност има тенденция за [спад]. По-високият обем и волатилност благоприятстват възход.

Анализаторът Checkmate от Glassnode Insights отчете нарастване на активността на спот и дериватните пазари, както и на показатели на веригата.

Като вземем предвид и промяната в броя на BTC, депозирани в борсови платформи, Биткойн може да излезе от сегашния си диапазон. През май борсите отчитат нарастване на резервите си от BTC, тъй като натискът от продавачите се увеличаваше.


Според нетния трансферен обем на Glassnode от борсите за последните две седмици тази тенденция може да се обръща. През този период имаше повече “положителни” изходящи потоци, като около 2,000 BTC напускат тези платформи всеки ден.

Биткойн може да има повече място за възстановяване, тъй като има по-малко ливъридж, който да въздейства на пазара. Експертите все още са убедени относно бъдещите ценови действия, но изглежда са съгласни, че се оформя голям ход.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Топ 4 криптовалути, които да следим през октомври

С навлизането на третото тримесечие и очакваното пазарно рали, някои криптовалути демонстрират потенциал за растеж.

07.10.2024 19:00 2мин. четене Alexander Zdravkov

Националната банка на Бахрейн стартира първия инвестиционен фонд за Биткойн

Много държави по света започват да проявяват интерес към криптовалутите и свързаните с Биткойн инвестиционни продукти.

07.10.2024 18:05 1мин. четене Kosta Gushterov

Биткойн проби нивото от $64,000 – завръща ли се бичия период?

Биткойн (BTC) отново набра скорост и се покачи над $64,000 след увеличение на цената с 1.75% през последния час и с 3% през последните 24 часа.

07.10.2024 17:45 1мин. четене Alexander Zdravkov

Прогнози за цените на XRP, Етериум (ETH) и Биткойн (BTC)

Биткойн (BTC) премина нивото си на съпротива, което показва потенциални по-нататъшни печалби.

07.10.2024 15:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.