Home

Спот и маржин борси за криптовалути – коя е подходяща за вас?

09.09.2024 14:38 5мин. четене Kosta Gushterov
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Спот и маржин борси за криптовалути – коя е подходяща за вас?

Нарастващото приемане на цифровите активи сред традиционните брокери и централизираните институции превърна криптовалутите в значителна част от авоарите на инвеститорите.

Тази тенденция е обусловена от въвеждането на Етериум и Биткойн  ETF-и и напредъка в блокчейн технологията, което прави перспективата за стартиране на компания за криптовалути примамлива възможност.


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.


Често срещано предизвикателство, с което се сблъскват новите предприятия, е изборът между спот и маржин моделите. В тази публикация ще може да разгледате разликите между различните бизнес модели за борси за криптовалути и как да инициираме всеки от тях.

Разбиране и предимства на спот търговията с криптовалути

Инвеститорите могат директно да притежават дигитални активи чрез спот търговия, която включва покупка и продажба на криптовалути на преобладаващата пазарна цена. Този неусложнен подход е идеален за начинаещи, които се интересуват от придобиване на първоначалните си монети, тъй като борсата незабавно изпълнява заявки за покупка и продажба по текущия курс. Бързото развитие на пазара може да доведе до ценови колебания или приплъзване, въпреки че това невинаги е така при брокерите.

Преди много време, преди маржин търговията и другите методи да придобият популярност, спот търговията беше предпочитана опция. Нейната простота, която позволява на потребителите лесно да купуват или обменят криптовалути за фиатна валута, я прави привлекателна. Тъй като този метод не включва договори или заеми, той е подходящ за дългосрочни и краткосрочни стратегии за търговия.

Освен това спот търговията е по-сигурна, тъй като търговците използват своите средства, вместо да разчитат на заеми или ливъридж. За да осигурят по-сигурна среда за търговия, финансовите органи въведоха строги регулации, което доведе до по-регулиран пазар.

Как да стартирате крипто спот борса

Преди да стартирате крипто борса, от съществено значение е да проведете задълбочено проучване, за да определите нуждите на потребителите и правните задължения. Въпреки че започването отначало може да помогне за спестяване на време и да забави навлизането ви на пазара, то също така предполага създаването на бек-офис поддръжка, системи за обработка на плащания и софтуер за вашата платформа.

Използвайки готов софтуер за обмен на криптовалути, можете също така да създадете своя обмен по-бързо. Тези предварително подготвени проекти предлагат разширяеми структури и необходими възможности. Ето едно ръководство, което ще ви помогне да започнете работа.

  • Не забравяйте да започнете, като потърсите надежден доставчик на цялостни решения, проверите техните пълномощия и оцените това, което предлагат.
  • Проведете задълбочено проучване на пазара, за да идентифицирате водещите криптовалути и приетите методи за плащане.
  • Интегрирайте платежен портал, който може да обработва както дигитални, така и традиционни валути.
  • Обсъдете с доставчика как да приспособи възможностите на платформата към вашите нужди.
  • След пускането на платформата в експлоатация прилагайте маркетингови стратегии и предлагайте награди, за да привлечете потребители.

Проучване на маржин търговията с криптовалути

С маржин търговията търговците могат да купуват и продават дигитални активи, без да плащат цялата сума предварително. Вместо това те използват ливъридж или заемат средства от брокера, за да инициират по-значими позиции при намалени общи разходи.

С ливъридж 1:100 търговецът може да инициира позиция от $100 само за $1, което му позволява да се възползва от пазарните колебания и потенциално да увеличи възвръщаемостта си. Например, използвайки съотношение на ливъридж 1:100, за закупуването на Биткойн на цена $70,000 ще са необходими само $700.

Въпреки че маржин търговията е свързана със значителен риск, тя предлага и потенциал за по-голяма възвръщаемост. Ако дадена сделка се развие в ущърб на търговеца, съществува риск от ликвидация на сметката му и той ще трябва да покрие недостига.

Въпреки тези рискове маржин търговията предлага някои предимства, като например възможността за подаване на по-големи поръчки с по-малък капитал, възможността за изпълнение на поръчки за къси продажби по време на спад на пазара и потенциала за по-висока възвръщаемост.

Създаване на крипто маржин борса

Маржин борсите за криптовалути улесняват търговията със CFD-та и фючърси, позволявайки транзакции с активи без собственост чрез заемен капитал. Преди да създадете такава борса, е изключително важно да предприемете следните стъпки:

  • Разберете местните разпоредби, свързани с крипто CFD-та и ограниченията за ливъридж.
  • Привлечете достатъчен капитал чрез привличане на инвеститори или създаване на партньорства, за да поддържате финансов буфер.
  • Внедрете усъвършенствана технология, за да осигурите надеждни протоколи за сигурност, включително спазване на изискванията за KYC и AML.
  • Създайте сигурни блокчейн портфейли, за да поддържате ефективни операции по маржин търговия.

Кой вариант е по-добър?

В случая на борса за криптовалути изборът между спот и маржин търговия зависи от бизнес целите и пазарните нужди. Маржин търговията привлича търговци с висок потенциал, които търсят значителни печалби, като по този начин увеличава печалбите на борсата. Тя обаче е свързана и с финансови рискове, дължащи се на ливъридж и волатилност на пазара.

Обратно, спот търговията е предпочитана от клиенти, които ценят действителната собственост върху криптовалутите, тъй като им позволява да прехвърлят средства в сигурни портфейли. Това е в съответствие с нарастващата тенденция сред любителите на криптовалути да поемат лична отговорност за съхранението им.

Проучване на решенията за крипто обмен 

Изборът на цялостно решение може да ускори стартирането на платформа за обмен на спотове и да ви спести пари, като изисква само част от разходите в сравнение с изграждането на крипто борса от нулата.

Решенията „на бял свят“ използват техническия опит на доставчика, за да предоставят предварително изградена платформа с персонализирани функции, гарантирайки безпроблемна работа. Този подход помага на стартиращите предприятия да повишат своя потенциал и конкурентоспособност на пазара.

Заключение

Управлението на предприятие, занимаващо се с криптовалути, крие значителен потенциал за печалба, особено по време на пазарен подем, когато има увеличение на стойността на монетите и обема на търговията.

Изборът на правилната бизнес стратегия обаче може да бъде предизвикателство, независимо дали компанията участва в спот или маржин търговия. Изборът на спот борсите е привлекателен, защото клиентите наблягат на сигурността и запазването на пълната собственост върху своите активи.


Тази публикация е спонсорирана. CryptoDnes не одобрява и не носи отговорност за съдържание, точност, качество, реклама, продукти или други материали на тази страница. Читателите трябва да направят свое собствено проучване, преди да предприемат каквито и да е действия, свързани с криптовалутите. CryptoDnes не носи отговорност, пряко или косвено, за щети или загуби, причинени или предполагаеми, че са причинени от или във връзка с използването или разчитането на което и да е споменато съдържание, стоки или услуги.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Ако искате да забогатеете през този цикъл, този алткойн, изграден на Етериум може да се окаже на първо място в списъка ви

Бичите цикли предоставят привлекателна възможност на много опитни инвеститори да яхнат крипто вълната и да постигнат значително богатство.

20.09.2024 11:01 4мин. четене Kosta Gushterov

Трети етап на DTX почти е разпродаден; Купи сега на $0.06 преди действията на Джером Пауъл да изпратят ETH и PEPE до нови върхове за всички времена

Вълнението около срещата на FOMC подхранва големи надежди в крипто общността за бичи рали при PEPE и Ethereum (ETH).

20.09.2024 10:00 4мин. четене Kosta Gushterov

Смелият ход на Фед предизвика вълнение в сектора на криптовалутите: Тези 3 меме монети могат да скочат 10 пъти

С изненадващ и смел ход Федералният резерв намали лихвените проценти за първи път от четири години насам, а крипто пазарът усеща шоковите вълни.

20.09.2024 8:55 6мин. четене Kosta Gushterov

PEPE, DOGS или Rexas Finance (RXS): Коя от тях ще се пребори с Shiba Inu за място сред 15-те най-добри криптовалути?

Феноменът на меме монетите допринесе за бързата експанзия на Shiba Inu (SHIB) и сега тя принадлежи към топ 15 на валутите с най-голяма пазарна капитализация.

20.09.2024 8:35 7мин. четене Kosta Gushterov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.