НАЧАЛО Алткойни

4 криптовалути, които да следите през октомври

октомври 3, 2023 17:30 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
4 криптовалути, които да следите през октомври

През предстоящия месец октомври се очакват няколко забележителни събития за 4 известни алткойна: Етериум (ETH), Flare (FLR), Optimism (OP) и Hedera (HBAR). Тези събития имат потенциала да повлияят на пазарните им цени.

През септември се наблюдаваше бича тенденция на пазара на криптовалути и тази положителна инерция продължи и през октомври. Според някои от пазарните експерти следващите алткойни се очаква да привлекат още по-голямо внимание през този месец.

Етериум (ETH) и потенциално стартиране на ETF

Докладите сочат, че тази седмица може да бъде пуснат борсово търгуван фонд (ETF) за Етериум, в очакване на одобрение от Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC). Ако бъде одобрен, това ще отбележи дебюта на първия фючърсен Етериум ETF в САЩ. Забележително е, че решенията за ARK 21Shares Ethereum ETF и VanEck Ethereum ETF бяха отложени за края на 2023 г. от SEC.

Цената на Етериум преживя подем от 11 септември насам, отскачайки от дългогодишната възходяща трендлиния на подкрепа, която е в сила от 472 дни. На 28 септември ETH се освободи от низходящата трендлиния на съпротива, което показва края на корекцията и началото на ново възходящо движение.

Към момента на писане на статията цената на един Етериум токен е около $1,656, което отразява почти 4% ръст за последната седмица.

Най-близката съпротива се намира на $1,830, приблизително 10% над текущата цена, докато най-близката подкрепа е на $1,600, около 5% под текущата цена, разположена на възходящата трендлиния на подкрепа.

Влиянието на Flare Network (FLR) върху доставките

Следващото airdrop събитие на FLR е насрочено за 13 октомври, като това ще бъде осмото такова през 2023 г. Това събитие ще увеличи общото предлагане на актива с 676,040,637. В исторически план цените на FLR отбелязват спад около периодите на airdrop събития поради увеличеното предлагане.

Към момента на изготвяне на статията, FLR се търгува на цена около $0.01069, което отразява почти 2% спад през последните 7 дни.

Освен това в момента FLR се търгува на исторически минимум, което показва липса на подкрепа под текущата цена. Това предполага потенциално понижение след събитието през октомври. Въпреки че пробив от низходящата линия на съпротива би могъл да доведе до 40-процентен скок към зоната на съпротива от $0.015, този резултат изглежда несигурен към момента.

Optimism (OP) Гласуване на управлението на 12 октомври

Optimism е в процес на създаване на Съвет за сигурност, за да засили децентрализацията на мрежата. Състоящ се от осем членове, формирането на този съвет ще бъде предмет на серия от управленски гласувания, като първият кръг е насрочен за 12 октомври, за да се определи одобрението на този нов модел за сигурност на основната мрежа.

Цената на OP направи опит да се освободи от дългогодишната низходяща трендлиния на съпротива, но не успя. Тази трендлиния се запазва от февруари насам. Ако настъпи пробив за OP, цената потенциално може да се повиши с 33% към следващото ниво на съпротива при $1.80. И обратното, внезапна загуба на инерция може да доведе до спад, потенциално до възходящата линия на подкрепа при $1.25.

Към момента на изготвяне на статията, OP се търгува на цена около $1.35, което отразява почти 6% ръст през последните 7 дни.

Въздействие на срещата на общността на Hedera (HBAR)

Срещата на общността, наречена “Hello Future“, организирана от Hedera, е насрочена за 6-8 октомври в Лос Анджелис. На нея ще присъстват ключови фигури като Лимън Бърд и Манс Хармън, съоснователи на Hedera.

След като на 11 септември цената на HBAR отскочи, тя отбеляза ръст. След период на консолидация, на 1 октомври темпът на нарастване се ускори. Ако този възходящ импулс се запази, най-близката съпротива ще бъде на $0.056, оформена от хоризонтална зона на съпротива и дългосрочна низходяща трендлиния на съпротива.

Дали алткойнът ще пробие това ниво, или ще се сблъска с отхвърляне, ще бъде от ключово значение за определяне на траекторията на бъдещия тренд. Пробивът може да предизвика ръст от 30% до $0.067, докато отхвърлянето може да доведе до спад от 16% до $0.042.

Към момента на изготвяне на статията, HBAR се търгува на цена около $0.04973, което отразява почти 4% спад през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Топ 3 криптовалути, които могат да се представят по-добре от Биткойн този месец

Въпреки забележителния ръст на Биткойн от септември насам, тези алтернативни криптовалути показват още по-силни ценови движения. Въпросът е: могат ли те да надминат печалбите на BTC през декември?

декември 2, 2023 16:00 2 мин. четене

Прогноза за Solana: Може ли алткойнът да надмине Етериум?

В следващата фаза на пазарната експанзия се очаква Solana (SOL) да достигне 10% от Етериум (ETH), според InvestAnswers.

декември 2, 2023 14:00 2 мин. четене

3 криптовалути, които да избягвате в близкото бъдеще

На фона на признаците, подсказващи предстоящ скок на цените на алткойните, търговците гледат към потенциални печалби, но това носи и риск. 

декември 2, 2023 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.