Home

Поредна теория за скорошния скок в цената на Биткойн

05.04.2019 9:18 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредна теория за скорошния скок в цената на Биткойн

Скорошният скок на крипто-пазара може да бъде свързан с алгоритмичната търговия, пише Bloomberg в сряда, 3 април.

Алгоритмичната търговия – метод, който използва автоматизиран софтуер за откриване на тенденциите и определяне на търговията – се увеличава през последните няколко месеца, според Bloomberg.

От септември в индустрията са стартирали 17 нови алгоритмични или квант фондове, като се предполага, че сумата включва 40% от крипто-хедж фондовете.

Докато крипто-фондовете като цяло губят около 72% поради мечия пазар 2018 г., тези алго фондове отчитат печалби между 3% и 10% на месец по време на така наречената “крипто-зима”.

Bloomberg заявява, че внезапният скок при Биткойн от 20% във вторник, 2-ри април, малко след отварянето на азиатските пазари, може да е бил провокиран от сделка за $ 100 милиона, направена на три големи борси.

Както експертите заявиха пред Ройтерс, поръчката от 20,000 BTC (около $ 100 милиона) беше разпространена в Coinbase, Kraken и Bitstamp. Задействани от гигантската поръчка, ботовете можеха да започнат да търгуват, принуждавайки цените и обемите да се покачват.

Някои предприемачи, цитирани от Bloomberg, смятат, че търговията с алгоритми ще има положително въздействие върху крипто индустрията. Уей Джоу, главен финансов директор на Binance, казва, че те ще бъдат новите рок звезди на индустрията.

В същото време, други се опасяват, че алгоритмичната търговия може да предизвика манипулиране на пазара. Травис Клинг, основател на крипто хедж фонда Ikigai в Лос Анджелис, каза пред медията, че някои от тях могат да използват фалшиви поръчки, за да подвеждат други търговци.

Друга причина, цитирана от Bloomberg, е предстоящият въпрос за Brexit, тъй като някои смятат, че инвеститорите променят паунда в BTC след развода на Великобритания с ЕС.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Американските Биткойн ETF-и отбелязаха ръст от $494 милиона в шестдневна серия от постъпления

На 27 септември американските спот Биткойн ETF регистрираха нетни входящи потоци на обща стойност $494.27 милиона, като продължиха положителната тенденция, започнала на 19 септември.

28.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Притежанията на BlackRock в Биткойн (BTC) достигат до $23.6 милиарда

BlackRock продължава да разширява портфейла си от Биткойн, като към петък, 27 септември, той достигна 363,626 BTC.

28.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Следващите няколко дни може да са решаващи за Биткойн – ето какво да следим

Биткойн демонстрира нова инерция, като за първи път от пет седмици насам проби за кратко над $66,000, като към момента на писане на статията се задържа над $65,500.

28.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.