Home

Датчанин напуска работа, продава къщата и залага всичко на Биткойн

03.11.2018 10:20 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Датчанин напуска работа, продава къщата и залага всичко на Биткойн

В неотдавнашен късометражен филм от Wall Street Journal, репортерът Томас Ди Фонцо следва Диди Тайхуту – човек, който е продал къщата, автомобила и бизнеса си, за да инвестира в Биткойн.

Представяйки зашеметяващ случай на категорично убеждение в крипто, филмът описва как хората могат да стигнат до крайности, за да се измъкнат от живота, търсейки собствената си лична версия на щастието.

Резултат с изображение за bitcoinfamily

Видеоклипът се започва с Тайхуту, който си татуира символа на Биткойн на ръката си.

“Наистина мисля, че криптовалутите ще бъдат новите пари”, казва той. “Мога да купя ламборджини с крипто, мога да купя къща с крипто, мога да купя хранителни продукти с крипто, мога да си купя пица с крипто”.

Въпреки че Биткойн загуби приблизително 70% от стойността, откакто достигна върха през декември 2017 г. по време на последния бичи пазар, Таихуту все още има татуировката и все още е бичи настроен.

Той купи по-голямата част от BTC си през февруари 2017 г., когато струваше около $1000 долара за токен.

След това той купува повече през ноември 2017 г., когато е приблизително $10 000 и се мести заедно със семейството си в парк за каравани на около 20 минути от дома си, където казва, че се радват на много по-естествен начин на живот, в близост до гората.

Биткойн в момента продава около $ 6300.

Въпреки че не би споделил колко пари е инвестирал, Тайхуту казва, че е загубил около $500 000 долара от пазарната катастрофа. Взимайки поука от своята загуба, той остава непоколебим.

Уау, това е спад от 50%, това е огромно, но отново, ние сме в Биткойн, в дългосрочен план. Така че, според нас, тази година ще достигне нов връх.

В едно по-ново интервю, Тайхуту се отдръпва малко, като предсказва, че BTC ще приключи годината някъде между $15 000 и $20 000. Той също така разкрива, че неговото търсене на господство над Биткойн е повече от спекулация.

След кратък престой на плажовете в Тайланд, Тайхуту мести семейството си в Холандия, където се регистрира като “бездомен”, за да избегне холандските власти, за които се опасява, че може да го преследват, за да изкара децата си от училище.

Все още мислим, че нормалните училища подготвят децата за миналото, ние ги подготвяме за децентрализирано бъдеще.

Те в момента живеят в мобилен Биткойн дом, спонсориран от Xwise, Биткойн компания. Тайхуту дава речи за BTC и има последователи, и поддръжници от цял свят, които му изпращат всичко от храна до произведения на изкуството.

Това е напълно нормално за мен. Промених се от един костюмар до свободен човек.

Казва, че това ще сближи него и семейството му. И въпреки загубата от мечия пазар, той казва, че парите не са единствената мотивация.

Целта ми не беше да стана милионер. Целта ми беше да променя живота и го направих. Постигнах тази промяна и съм много доволен от това. Просто трябва да водите един много щастлив, минималистичен начин на живот и да покажете на децата си този начин и да бъдете много доволни от него.

Това негово действие се дължи на смъртта на баща му през 2017 г., който е бил само на 61 години, когато е починал.

Ти осъзнаваш, че животът може да минава много бързо.

Тайхуту казва, че е наследил работохолични наклонности от баща си, който управлявал частен институт, където са преподавали за компютърни приложения на хората. Рестриктивният начин на живот на баща му го кара да предприеме тази екзистенциална “мисия”.

Ето и линк към видеото на Wall Street Journal https://www.wsj.com/articles/the-bitcoin-gamble-1541064604tron g>

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Американските Биткойн ETF-и отбелязаха ръст от $494 милиона в шестдневна серия от постъпления

На 27 септември американските спот Биткойн ETF регистрираха нетни входящи потоци на обща стойност $494.27 милиона, като продължиха положителната тенденция, започнала на 19 септември.

28.09.2024 20:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Притежанията на BlackRock в Биткойн (BTC) достигат до $23.6 милиарда

BlackRock продължава да разширява портфейла си от Биткойн, като към петък, 27 септември, той достигна 363,626 BTC.

28.09.2024 18:00 2мин. четене Kosta Gushterov

Следващите няколко дни може да са решаващи за Биткойн – ето какво да следим

Биткойн демонстрира нова инерция, като за първи път от пет седмици насам проби за кратко над $66,000, като към момента на писане на статията се задържа над $65,500.

28.09.2024 14:00 1мин. четене Kosta Gushterov

Китай може да е ключа към следващия скок за Биткойн

През последните осем години цената на Биткойн демонстрира постоянна положителна корелация с баланса на Китайската народна банка (PBOC).

28.09.2024 8:40 1мин. четене Alexander Zdravkov

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.