НАЧАЛО Алткойни

2 криптовалути, които може да се окажат лоша инвестиция според изкуствения интелект на Илон Мъск

22.02.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2 криптовалути, които може да се окажат лоша инвестиция според изкуствения интелект на Илон Мъск

Grok, AI модел, разработен от xAI и оглавен от Илон Мъск през 2023 г., набра значителна популярност от създаването си, предлагайки отличителен подход в сравнение с традиционните модели, подобни на GPT.

Неговата възможност за сканиране на дискусиите в социалните платформи в реално време привлече особено внимание с прозренията си за настроенията, мненията и тенденциите на потребителите.

В неотдавнашно запитване на Grok беше възложена задачата да идентифицира три криптовалути, които потребителите трябва да избягват.

За изненада на мнозина изкуственият интелект открои Dogecoin (DOGE) и Tron (TRX). Въпреки популярността на Dogecoin, Grok предупреди да се внимава с проекта.

Що се отнася до Dogecoin, въпреки популярността Grok подчерта произхода му като актив, базиран на меме, който придоби по-широка разпознаваемост благодарение на одобренията на известни личности като Мъск.

Въпреки това чатботът съветва да не се инвестира много в DOGE поради липсата на конкурентни предимства, високата волатилност и ограничената функционалност на платформата извън спекулативните инвестиции.

По подобен начин Grok предупреди инвеститорите за Tron, известен с ефективните си транзакции със стабилни монети. Регулаторните опасения около нейния основател Джъстин Сун, проблемите с централизацията и силната конкуренция от страна на други блокчейн платформи се посочват като причини, поради които може да е добра идея TRX да се избягва.

Въпреки тези предупреждения, получени от настроенията на потребителите, инвеститорите се призовават да не разчитат единствено на тази информация за финансови решения. Вместо това те трябва да я разглеждат като отправна точка за по-нататъшно проучване и разбиране на всяка криптовалута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Губят ли големите инвеститори интерес към Етериум?

Цената на Етериум (ETH) се понижи след неотдавнашната ликвидация на криптовалути тази седмица. Макар че пазарните настроения изиграха значителна роля за тези изходящи потоци, институционалното участие остава от решаващо значение за по-широкото приемане на актива.

18.04.2024 16:00 2 мин. четене

75% от инвеститорите в Shiba Inu държат токените си повече от година

Впечатляващите 75 % от притежателите на Shiba Inu (SHIB) токени са демонстрирали своята лоялност, като са запазили инвестициите си в продължение на повече от една година.

18.04.2024 14:00 2 мин. четене

Близо 70% от инвеститорите в меме криптовалутата PEPE са на печалба

Pepe (PEPE), криптовалутата, вдъхновена от популярното меме с жабата, привлича огромно внимание на крипто пазара.

18.04.2024 10:00 1 мин. четене

Криптовалутите се разрастват два пъти по-бързо от интернет

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, изрази оптимизъм относно бъдещето на криптовалутите във финансите, предвиждайки значителни темпове на приемане, надхвърлящи дори растежа на интернет.

18.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.