НАЧАЛО Алткойни

2 криптовалути, които може да зарадват инвеститорите тази седмица

16.05.2024 9:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
2 криптовалути, които може да зарадват инвеститорите тази седмица

Повишеният обем на откритият интерес, отрицателните проценти на финансиране и нарастващите натрупани ликвидации предполагат възможността за предстощ шорт скуиз на крипто пазара.

По-конкретно, бяха идентифицирани индикатори, сочещи към потенциален шорт скуиз за BNB Chain (BNB) и Toncoin (TON) в близко бъдеще.

От 9 април насам пазарът на криптовалути отрази низходящия тренд на Биткойн. BTC, който понастоящем се търгува на ниво от $66,100, стоеше под своята 30-дневна експоненциална пълзяща средна (30-EMA) известно време, която действаше като съпротива.

BNB се откроява със седмия по големина открит интерес и втория по големина отрицателен процент на финансиране на целия пазар. При положение че продавачите на шорт позиции плащат на търговците с дълги позиции солидния 64% годишен процент на разходите (APR) поради доминацията на шорт позициите, условията са готови за потенциален шорт скуиз. Това би могло да тласне BNB към ключово ниво на ликвидация около $610 за токена, което потенциално би донесло печалби от приблизително 5% за трейдърите, влизащи на текущите цени.

По подобен начин Toncoin показва отрицателен процент на финансиране от 111.95%, най-неблагоприятният сред дериватите на криптовалути, въпреки че има по-нисък отворен интерес. Това позициониране превръща TON в основен кандидат за шорт скуиз през предстоящата седмица, ако низходящият тренд се обърне. Забележително е, че в крипто проекта има два значителни пула за ликвидиране на шорт позиции, като целите са определени съответно на $7.2 и $7.4 за токена. При положение, че в момента TON се търгува на ниво от $6.97, един бичи скок може да изстреля Toncoin нагоре с 10% в рамките на кратък период от време, с потенциал за по-нататъшни печалби в дългосрочен план.

От съществено значение е обаче да се признае, че различни фактори биха могли да възпрепятстват очакваното обръщане на тренда и избиването на шорт позициите за BTC, BNB, TON и други криптовалути. На трейдърите се препоръчва да бъдат предпазливи при откриването на позиции с ливъридж и спекулации в тази волатилна пазарна среда.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Инвеститор направи 41,800% печалба от търговия с меме криптовалута

Според данни от веригата дългогодишен притежател на Shiba Inu (SHIB) е реализирал значителна печалба след неочаквана продажба на мемекойн.

29.05.2024 21:00 2 мин. четене

Pepe може да продължи възхода, задминавайки топ криптовалути като Polygon

След забележителното увеличение от 136% през май цената на PEPE се стабилизира на приблизително $0.00001513.

29.05.2024 17:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на ApeCoin (APE) през следващите 6 години

ApeCoin (APE) е ERC-20 токен, който служи като управляващ токен за ApeCoin DAO. Той е свързан с Yuga Labs, компанията, отговорна за метавселената Otherside, както и с NFT колекциите Bored Ape Yacht Club (BAYC) и Mutant Ape Yacht Club (MAYC).

29.05.2024 9:30 3 мин. четене

Как създадена с ChatGPT меме криптовалута достигна $540 милиона

Turbo, меме криптовалута, генерирана от изкуствен интелект, поскъпна с впечатляващите 1460% през последния месец, надминавайки пазарна капитализация от $540 милиона.

29.05.2024 6:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.