НАЧАЛО Други

Voyager Digital получи разрешение да възстанови 35% от депозитите на клиентите си

май 21, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Voyager Digital получи разрешение да възстанови 35% от депозитите на клиентите си

Voyager Digital, платформа за крипто кредитиране, обяви в сряда, че скоро ще започне да възстановява около 35% от крипто депозитите на клиентите си, тъй като приключва дейността си след неуспешен опит за придобиване от Binance.US, друга крипто борса.

По време на съдебно заседание в Манхатън съдията по несъстоятелността на САЩ Майкъл Уайлс одобри плана за ликвидация на Voyager, като даде на компанията разрешение да върне на клиентите си крипто активи на стойност около $1.33 милиарда.

Това решение на практика сложи край на усилията на Voyager да се реорганизира по глава 11 от Закона за банковата несъстоятелност.

Според официалния комитет на кредиторите на Voyager, клиентите могат да инициират тегления от 1 юни. Следва да се отбележи, че всяко по-нататъшно разпределение над първоначалните 35% ще зависи от резултата от бъдещи съдебни производства.

Voyager първоначално подаде молба за защита от фалит през юли, като се позова на нестабилността на крипто пазарите и неизпълнението на значителен заем, предоставен на крипто хедж фонда Three Arrows Capital (3AC).

По време на целия процес на обявяване в несъстоятелност Voyager не успя да продаде своите активи. Първото начинание включваше предложена продажба на стойност $1.42 милиарда на FTX, която се провали, когато FTX изпита значителни затруднения през ноември и се срина.

Впоследствие Binance.US подписа оферта за $1.3 милиарда, но в крайна сметка прекрати сделката на 25 април поради опасения за “враждебен и несигурен регулаторен климат“.

Перспективите за възстановяване на клиентите на Voyager зависят в значителна степен от изхода на съдебния спор с FTX, която се опитва да си възстанови $445.8 милиона, изплатени по заеми, предоставени на Voyager преди подаването на заявление за обявяване в несъстоятелност от самата FTX.

Съдебните документи на Voyager сочат, че ако компанията спечели в съдебния спор с FTX, клиентите могат да очакват процентът на възстановяване да се увеличи до 63.74%.

Що се отнася до процеса на изплащане, Voyager има за цел да възстанови на клиентите същия вид криптовалута, която са имали в сметките си.

Също така депозитите, държани в криптовалути, които не се поддържат за теглене в платформата на Voyager и родния токен на Voyager, VGX , ще бъдат изплатени на клиентите в стабилната монета USDC.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Рецесията е тук и тези индикатори сочат към точно това

На фона на нарастващите опасения на експерти и инвеститори относно предстоящ икономически спад, през последните пет десетилетия се наблюдава все по-голямо съвпадение на водещите икономически показатели, което показва голяма вероятност от глобална рецесия в близко бъдеще.

юни 1, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.