НАЧАЛО Други

Три признака, че Ripple ще проведат IPO

ноември 4, 2023 7:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Три признака, че Ripple ще проведат IPO

Гигантът в областта на криптовалутите Ripple изглежда прави намеци за възможността за първично публично предлагане (IPO).

Известният привърженик на XRP Люис Джаксън е проучил внимателно тези индикации, което води до убеждението, че Ripple наистина обмисля IPO.

Джаксън, видна фигура в общността на XRP, наскоро посочи, че Ripple може би деликатно е разкрила намеренията си за IPO на своя уебсайт, въпреки че това разкритие до голяма степен е останало незабелязано от широката общественост.

Джаксън обърна внимание на типичния ход на компаниите, често включващ сливания и придобивания (M&A), предшестващ IPO. Той наблегна на неотдавнашното навлизане на Ripple в дейностите по сливания и придобивания, а именно придобиването на Metaco преди около пет месеца, а също така подчерта неуспешния опит за придобиване на Fortress Trust. Въпреки че тези действия не гарантират IPO, те често се разглеждат като потенциални предшественици.

За да подкрепи аргумента си, Джаксън разгледа тенденциите в наемането на служители в Ripple, като отбеляза позиции, свързани с корпоративното развитие, инженерството, финансите и комуникацията с акционерите. Понастоящем на страницата за кариера на Ripple са обявени свободни позиции като директор на отдел “Корпоративно развитие” и мениджър на отдел “Корпоративно развитие“.

Според Джаксън това отразява отдадеността на Ripple към стратегическо разширяване, което включва сливания и придобивания и партньорства. Освен това набирането на инженери показва ангажимента на компанията да укрепва своята техническа инфраструктура, което е сигнал за продължаващите усилия за засилване и укрепване на дейността ѝ.

Джаксън също така наблюдава обяви за различни финансови позиции, включително директор на международното данъчно облагане и директор на финансовия риск. Тези длъжности са от решаващо значение за проверката на финансовите данни и подготовката за публично оповестяване, които са неразделна част от процеса на първично публично предлагане. Забележително е, че Ripple изглежда предпочита да назначава директори и мениджъри на определени места, предимно в централата си в Сан Франциско, както и в големи градове като Ню Йорк и Лондон.

Въпреки че Джаксън не свърза изрично тези обяви за работа с потенциалното място на IPO на Ripple, той подчерта, че над 10% от тези позиции са в САЩ. Това доведе до спекулации, че Нюйоркската фондова борса (NYSE) може да е предпочитаният избор на Ripple за нейното IPO, а Лондон и Дубай се очертават като потенциални резервни варианти.

Важно е да се признае, че Ripple все още е въвлечена в продължаващ правен спор с американския регулатор. Неотдавнашните правни победи, включително освобождаването от обвинения на ръководителите на Ripple, предполагат, че тази правна битка може би се приближава към своя край. Тези правни развития намаляват пречките по пътя към потенциалното първично публично предлагане на Ripple, което го прави по-осезаема перспектива в близко бъдеще.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.