НАЧАЛО Биткойн

Топ 10 стратегии да направите печалби покрай халвинга на Биткойн

09.03.2024 19:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 10 стратегии да направите печалби покрай халвинга на Биткойн

Следващото халвинг събитие на Биткойн е предвидено за април. Историческите данни показват, че Биткойн често изпитва значителни ценови колебания преди и след такива събития.

Въпреки тази волатилност съществуват потенциални възможности за инвестиции, а извършването на технически анализ може да помогне на търговците да вземат информирани решения.

В тази статия се посочват различни стратегически инвестиционни възможности, използвани от търговците по време на предишни халвинг събития на Биткойн. От решаващо значение е обаче да се помни, че всички инвестиции носят риск, така че задълбоченото проучване от страна на инвеститорите е от съществено значение, преди да се опитат да приложат тези инвестиционни стратегии.

Стратегии за извличане на полза от халвинг събитието на Биткойн:

1. Време на пазара

Тази стратегия включва “купуване на слуха, продаване на новината“. Инвеститорите следят пазарните настроения и новини, за да разберат динамиката на пазара, като се стремят да правят ходове, когато се появят сигнали за търговия. Точното определяне на времето на пазара обаче е предизвикателство и се среща рядко.

2. Краткосрочно и дългосрочно инвестиционно планиране

Търговците оценяват своята толерантност към риска и инвестиционните си цели, за да разработят стратегии за търговия. Краткосрочната търговия включва капитализиране на редовните движения на цените чрез технически анализ и разумни стратегии за търговия. Дългосрочните стратегии, като например подходът “купи и дръж” (HODL), имат за цел да се възползват от потенциалните увеличения на цените с течение на времето.

3. Осредняване на разходите (DCA)

DCA предполага инвестиране на фиксирана сума пари на равни интервали от време, независимо от текущата цена на Биткойн, като целта е да се смекчи пазарната волатилност. Тази стратегия помага за натрупването на Биткойн с течение на времето, като потенциално намалява въздействието на краткосрочните колебания на цените.

4. Диверсифициране на портфейла

Диверсификацията включва разпределяне на инвестициите между различни активи с цел минимизиране на риска. Въпреки че Биткойн може да бъде основна инвестиция, търговците могат да проучат други възможности, за да балансират ефективно портфейла си.

5. Търговия с Биткойн деривати

Търговията с деривати включва договори, базирани на стойността на Биткойн, като се използва повишената волатилност по време на халвинг събития. Опциите, фючърсите и безсрочните договори предлагат на търговците възможности за спекулиране или хеджиране на ценовите движения.

6. Опции

Търговците използват договори за опции, за да купуват или продават Биткойн на определени цени в рамките на определени периоди. Това им позволява да се възползват от благоприятни ценови движения по време на халвинг събития.

7. Фючърси

Притежаването на фючърсни договори дава възможност на търговците да купуват или продават Биткойн на договорени цени на предварително определени дати, което им позволява да спекулират или да се предпазват от ценови движения след халвинга.

8. Безсрочни договори

Безсрочните договори, които нямат срок на валидност, позволяват на търговците да държат лонг или шорт позиции за неопределено време, което е привлекателно по време на халвинг събитията поради тяхната гъвкавост.

9. Стратегии за управление на риска

Инвеститорите трябва да инвестират само това, което могат да си позволят да загубят поради волатилността на Биткойн. Прилагането на поръчки за стоп-загуба и тейк-профит може да помогне за намаляване на загубите и осигуряване на печалби при волатилен пазар.

10. Фундаментален анализ

Преди да се ангажират с каквото и да е инвестиционно решение, инвеститорите трябва да извършат фундаментален анализ на потенциалните инвестиционни активи, което гарантира вземането на информирани решения.

В крайна сметка инвеститорите трябва да оценят своята толерантност към риска и да съобразят инвестициите си с финансовите си цели, независимо от пазарното събитие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн – събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или приблизително на всеки четири години – води до намаляване наполовина на възнагражденията за добив на миньорите.

20.04.2024 3:16 1 мин. четене

Биткойн е измама и безнадеждна валута според директора на JPMorgan

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, продължава да бъде яростен критик на Биткойн (BTC), като го смята за измамен актив, а не за легитимна валута.

19.04.2024 20:00 1 мин. четене

Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

Цената на Биткойн отбеляза значителен спад от историческия си връх, като не успя да поддържа инерцията и проби под ключовите нива на подкрепа около $68,300 и $63,400 преди отново да се върне над $64,000 към 19 април.

19.04.2024 14:00 3 мин. четене

Цената на Биткойн вероятно ще спадне след халвинга – JPMorgan

Според неотдавнашен изследователски доклад на JPMorgan предстоящото намаляване на възнаграждението от добив на Биткойн наполовина се очаква да има негативно отражение върху пазара на криптовалути.

19.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.