НАЧАЛО Алткойни

Tether е най-използваната стабилна монета от престъпници

28.03.2024 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether е най-използваната стабилна монета от престъпници

Неотдавнашен доклад на Bloomberg сочи, че Tether (USDT) е начело на списъка на стабилните монети, използвани за предполагаеми незаконни цели през миналата година, дори когато общите незаконни транзакции в сферата на криптовалутите са намалели.

Според TRM Labs, компания за блокчейн анализи, стабилната монета Tether, известна също като USDT, е свързана с незаконни транзакции на стойност $19.3 милиарда през 2023 г., което представлява лек спад спрямо регистрираните през предходната година $24.7 милиарда.

За разлика от противоречията и пазарните колебания през 2022 г., пазарът на Биткойн (BTC) показа признаци на възстановяване през 2023 г., както се подчертава в доклад на Chainalysis. Въпреки това общата сума, получена от неофициалните крипто адреси, забележимо намаля до $24.2 милиарда. Биткойн остава основна платформа за някои незаконни дейности, като например изнудване с откуп и продажби на дарк уеб пазари, какъвто беше Silk Road.

Интересното е, че емитентите на стабилни монети притежават правомощието да замразяват средства при установяване на незаконно използване – мярка, предприета неотдавна от Tether по отношение на адреси, свързани с конфликти в Израел и Украйна.

Въпреки общия спад на незаконните транзакции, през 2023 г. приходите от изнудвания и дарк уеб пазарите се увеличават, което показва потенциална адаптация на киберпрестъпниците към засилените мерки за интернет сигурност.

Проучването на незаконните транзакции разкрива още, че значителна част от тях се приписват на санкционирани лица и държави, като през 2023 г. те възлизат на $14.9 милиарда, което представлява 61.5% от оценения обем на незаконните транзакции за годината.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Coinbase добавя нова AI криптовалута към платформата си

Най-голямата по обем на търговия криптовалутна борса в САЩ ще въведе нов алткойн с изкуствен интелект.

24.04.2024 9:00 1 мин. четене

Крипто кит купува Shiba Inu за милиони – цената скочи с над 20%

Според данни от Etherscan.io Shiba Inu (SHIB) кит е придобил 237 милиарда токена SHIB на стойност приблизително $6.3 милиона.

23.04.2024 20:33 2 мин. четене

Solana: Ще успее ли SOL да пробие над $300 през май?

Много ентусиасти очакват Solana да поеме по впечатляваща ценова траектория през този бичи сезон. През март токенът достигна значим крайъгълен камък, надхвърляйки $200, въпреки че по-късно се върна до $150.

23.04.2024 19:00 1 мин. четене

3 алткойна, които може да очакват експлозивен растеж според познат крипто експерт

Крипто стратегът, известен като Altcoin Sherpa, обръща внимание на три нови дигитални актива, които са готови за растеж през следващите седмици.

23.04.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Tether е най-използваната стабилна монета от престъпници”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.