НАЧАЛО Други

Tether изкупува процесори на Nvidia за $420 милиона

септември 21, 2023 15:40 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Tether изкупува процесори на Nvidia за $420 милиона

Tether Group, мощната компания в сферата на криптовалутите, отговорна за стабилната монета Tether с пазарна капитализация $86.5 милиарда, наскоро навлезе в сферата на облачната GPU технология.

С помощта на зашеметяваща инвестиция от $420 милиона те придобиха 10,000 графични процесора Nvidia H100, вследствие на което получиха 20% дял в спорната компания за добив на Биткойн – Northern Data.

Като се има предвид текущата пазарна стойност от $40,000 на чип, H100 на Nvidia е сред най-желаните активи в технологичната индустрия. Стартъпите за изкуствен интелект са в трескава надпревара да си осигурят именно тези графични процесори, които са и предпочитани от компаниите за обработка на данни.

Забележително е, че навлизането на Tether (USDT) в тази област, улеснено от придобиването на тези графични процесори, надхвърля инвестициите на цели държави.

Според информацията Tether ще извърши покупката на GPU чрез ирландска подставена компания на име Damoon. На свой ред Northern Data ще придобие 70% дял в Damoon, като предложи акции, еквивалентни на 20% от собствеността си.

Главният изпълнителен директор на Northern Data, Аруш Тилаинатан, изрази ентусиазъм от сделката, като я оцени като златна възможност да се осигурят 2% от силно търсеното разпределение на графични процесори, особено на пазар, изправен пред недостиг на тези ресурси.

Тази стратегическа маневра има потенциала да позиционира Northern Data като водещ оператор на облачни графични процесори в Европа, съперничещ на големи играчи като Amazon, Microsoft Azure и Oracle.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Binance и сериозните им инвестиции в лобиране

През последните няколко години Binance значително увеличи инвестициите си в лобиране, като през 2023 г. разходите за Binance и Binance.US надхвърлиха $1 милион.

декември 2, 2023 18:00 1 мин. четене

САЩ иска икономически да осакати Русия – санкциите може да продължат дълги години

Очаква се през следващото десетилетие Съединените щати да поддържат санкциите срещу Москва, за да намалят значително енергийните приходи на Русия.

декември 2, 2023 15:00 2 мин. четене

Топ 3 акции, които може да скочат през 2024 г.

След заседанието на Федералния комитет по операциите на открития пазар (FOMC) очакванията за лихвените проценти се промениха.

декември 2, 2023 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.