НАЧАЛО Биткойн

Ще успее ли Биткойн да възвърне възходящата си траектория следващия месец?

септември 29, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще успее ли Биткойн да възвърне възходящата си траектория следващия месец?

"Като остави зад гърба си проблемите от 2022 г., Биткойн [BTC] започна 2023 г. с положителна траектория. Той успешно преодоля опасенията, свързани с тенденцията "Rektember".

Това стана, след като регистрира скок от 1,94% – постижение, което не е наблюдавано през последните шест години. И все пак, критичният въпрос остава дали Биткойн ще приключи годината с положителен резултат, особено като се има предвид, че четвъртото тримесечие, особено октомври, често се счита за един от най-обещаващите месеци за водещата криптовалута.

В миналото четвъртото тримесечие, особено октомври, е показвало тенденция да бъде благоприятно за криптовалутите. Например, въпреки мечите условия през 2022 г., Биткойн отбеляза впечатляващо увеличение на стойността си с близо 6% през същия месец. През 2021 г. BTC отбеляза забележителен ръст от 40% през октомври. Този модел на положително представяне се наблюдава последователно през годините.

В допълнение към забележителните минали увеличения на цените, експертите обръщат внимание на наближаващите крайни срокове за фондовете за спот търговия с Биткойн [ETF]. Вторите крайни срокове за отговор на подадените на документи за няколко Биткойн ETF са насрочени за октомври.

Освен това в предишен доклад на JPMorgan се посочва, че интересът на дребно към Биткойн се очаква да остане силен през годината, предшестваща следващото халвинг събитие. Това означава, че JPMorgan очаква ентусиазъм и инвестиции от страна на индивидуални инвеститори на дребно в BTC, което отразява положителна перспектива за представянето на Биткойн в близко бъдеще.

Освен това октомври означава началото на празничния сезон, който традиционно се характеризира с повишени потребителски разходи. Този ръст на разходите може да доведе до по-голям интерес към Биткойн, тъй като физическите лица търсят алтернативни методи за покриване на празничните си разходи.

Според неотдавнашен доклад на Matrixport се очаква Биткойн да достигне максимална стойност от $37,000 до края на 2023 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Над 90% от всичките Биткойн токени вече са добити – колко остават?

Цялото предлагане на Биткойн, ограничено до 21 милиона токена, се добива постоянно от създаването му през 2009 г. насам, като след 14 години приблизително 93% от това общо предлагане, е добито.

декември 9, 2023 14:00 2 мин. четене

Крипто китовете местят стотици милиони – накъде отиват активите?

Напоследък вниманието привличат движения на големи суми под формата на криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни алткойни.

декември 9, 2023 8:00 2 мин. четене

Мнението на директора на JPMorgan за Биткойн е лицемерно според Майк Новограц

Основателят и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital Майк Новограц участва в предаването Squawk Box по-рано в четвъртък и отговори на неотдавнашните клевети на Джейми Даймън по адрес на Биткойн, наричайки ги “олицетворение на лицемерието”.

декември 8, 2023 18:00 2 мин. четене

Топ крипто акциите, които предложиха повече печалби от Биткойн през 2023 година

Биткойн отбеляза значителен ръст през тази година, като от началото на годината досега е нараснал с над 150%. Въпреки това той остава с около 36% под пиковата си стойност, достигната през ноември 2021 г.

декември 8, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.