НАЧАЛО Други

Ще спре ли правителството на САЩ да работи?

октомври 1, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ще спре ли правителството на САЩ да работи?

Група консерватори, подкрепящи председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, осуетиха неотдавнашния му опит да осигури финансирането на федералното правителство, което породи опасност от предстоящо спиране на работата му.

Ако Конгресът не даде зелена светлина за нови разходи, спирането на работата ще започне в неделя, 1 октомври, което ще съвпадне с началото на 2024 финансова година. Докато някои жизненоважни услуги, като например плащанията по дълга на Министерството на финансите и изплащането на социални осигуровки, ще продължат да съществуват, някои рутинни операции, включително инспекциите на храните и заемите за малкия бизнес, могат да бъдат временно спрени.

Конкретни програми, като например “Head Start” за малки деца и Специалната програма за допълнително хранене на жени, бебета и деца, могат да бъдат засегнати незабавно, което може да остави хиляди хора без обезщетения. Данъчната служба ще прекрати проверките, неавтоматизираните възстановявания на данъци и личната помощ на данъкоплатците. От друга страна, военните и служителите на правоприлагащите органи ще останат на активна служба.

Около 4.5 милиона федерални служители, независимо дали са на служба или в отпуск, няма да получават заплатите си по време на спирането на работата. Въпреки това, закон, приет през 2019 г., гарантира възстановяване на заплатите след възобновяване на работата на правителството.

Въпреки че услугите за ветераните и здравеопазването ще продължат да функционират, националните паркове може да бъдат затворени, а пътуването със самолет може да се забави поради потенциален недостиг на персонал в агенции като Администрацията за транспортна сигурност.

Плащанията по студентски заеми ще останат задължителни въпреки спирането на работата, което може да окаже въздействие върху икономическия растеж. Анализаторите на Goldman Sachs очакват седмично намаление на растежа на БВП с 0.2 процентни пункта.

Частичното спиране на работата през 2019 г. доведе до загуба на икономическа активност в размер на $11 милиарда. Тазгодишното потенциално спиране на работата, съчетано със съществуващата несигурност, би могло да изостри икономическите предизвикателства, особено като засегне федералните работници, изпълнителите и агенциите, отговарящи за събирането на икономически данни.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.