НАЧАЛО Други

Сериозен ръст на обема на търговия с крипто фючърси през първото тримесечие на 2023 г.

май 19, 2023 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Сериозен ръст на обема на търговия с крипто фючърси през първото тримесечие на 2023 г.

В края на март се забеляза значителен ръст в обема на фючърсната търговия на основните централизирани борси. Bitfinex и Deribit отбелязаха значителен трицифрен процентен ръст, докато Bitget (BGB) отчете обем на фючърсната търговия за първото тримесечие от $658 милиарда.

По данни на WuBlockchain, Bitfinex и Deribit отбелязват най-голямо увеличение на обема на търговията с фючърси в сравнение с февруари, като процентът на растеж е съответно 122.7% и 111.8%. Това се изразява в обеми на търговия от над $3 милиарда и $27 милиарда.

Binance, водещата борса, отбеляза 47.7% ръст на обема на търговията с фючърси през март, надхвърляйки $1.75 трилиона. Bitget също отбеляза 20.6% увеличение на търговията с фючърси в сравнение с февруари, достигайки $248 милиарда.

Обемът на търговията с фючърси на Bitget в края на първото тримесечие възлиза на $685 милиарда, което показва 27% увеличение спрямо предходното тримесечие.

По отношение на обема на спот търговията Gate.io и Bybit отбелязаха значителна експанзия през март, с темпове на растеж от съответно 116.5% и 112.5% в сравнение с февруари. Те достигнаха обеми на търговия от $42 милиарда и $25 милиарда.

Обемът на спот търговията на Binance нарасна с 2.6%, като почти достигна $600 милиарда. В Bitget обемът на спот търговията се увеличи с 20.9% в сравнение с февруари, като през март достигна почти $24 милиарда.

Към края на третото тримесечие обемът на спот търговията на Bitget достигна $59 милиарда, което показва 8% ръст спрямо предходното тримесечие.

Цената на Биткойн (BTC) преживя внезапен скок през март, като за първи път от месеци насам надхвърли границата от $28,000. Тази положителна пазарна реакция доведе до по-голямо увеличение на цените на алткойните в сравнение с BTC, като по този начин увеличи обемите на търговия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи, че предстоящата годишна среща на върха на БРИКС ще се проведе в Йоханесбург, като по този начин отговори на опасенията относно местоположението на събитието.

юни 2, 2023 6:00 1 мин. четене

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.