НАЧАЛО Крипто Крими

SEC иска да започне разследване срещу американския клон на Binance

септември 19, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC иска да започне разследване срещу американския клон на Binance

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) настоява съдът във Вашингтон да даде зелена светлина на разследването на Binance.US.

Комисията отправи това искане към съдът след като повтори предишни твърдения, че компанията не е изпълнила искането на регулатора за предоставяне на документи в текущото съдебно производство.

От юни насам надзорният орган е в съдебен спор с Binance.US, заедно с компанията майка Binance Holdings и нейния основател Чанпен Джао, като твърди, че те са управлявали нелицензирана борса за ценни книжа. В подаденото заявление се твърди, че откритията на SEC по делото подчертават “неотложната необходимост от разследване“, като изразяват загриженост относно използването от страна на Binance на платформата за попечителство Ceffu (преди Binance Custody).

SEC подозира, че Ceffu може да обслужва и Binance.US, като потенциално улеснява неправомерното прехвърляне на средства на американски клиенти в чужбина в нарушение на предишно споразумение.

Това споразумение беше сключено, тъй като BAM Trading Services, холдинговото дружество на Binance.US, не успя да убеди SEC, че притежава контрол върху активите на своите клиенти. В подаденото заявление се посочва, че собствените документи на BAM и несъответствията в тяхната сметка подкопават твърденията им за изключителен контрол върху активите на клиентите.

Освен това SEC обвини компанията, че представя противоречива информация за ключови детайли, забавя публикуването на документи и данни и укрива цели категории информация, които потенциално биха могли да изяснят несигурните им твърдения относно попечителството на клиентски активи.

Описвайки Джао като човек, който се смята за извън юрисдикцията на който и да е съд, SEC моли съда да отхвърли хладните аргументи на Binance за неуместност, пристрастност и тежест. Вместо това регулаторът призова борсата да предостави показанията, съобщенията и другата поискана информация.

Междувременно Ceffu запази позицията си на “напълно независим доставчик на технологични услуги от трета страна“, различен от Binance, въпреки че точните му връзки с борсата за криптовалути остават донякъде неясни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Глобиха голяма банка заради натоварване на клиенти със скрити такси и лихви

Банка с активи на обща стойност около $670 милиарда ще плати глоба в размер на няколко милиона долара, след като призна, че в продължение на няколко години е заблуждавала клиенти на кредитни карти.

октомври 1, 2023 18:00 2 мин. четене

Измамници отмъкнаха $3 милиона от крипто инвеститор

Случаите на онлайн измами застрашително нарастват, а секторът на криптовалутите се радва на повишено внимание от страна на регулаторните органи.

септември 30, 2023 21:00 2 мин. четене

Арестуваха основателят на фалиралия Three Arrows Capital

Су Джу, основателят на фалиралата крипто компания Three Arrows Capital, официално е арестуван в Сингапур. Всъщност в доклад на Bloomberg се посочва, че основателят на хедж фонда е бил задържан при опит да напусне страната.

септември 30, 2023 11:00 2 мин. четене

Съдът няма да позволи на Сам Банкман-Фрийд да бъде пуснат от ареста преди делото

Искането на Сам Банкман-Фрийд да бъде освободен от федералния затвор в Бруклин преди съдебния процес по едно от най-значимите наказателни дела в историята на САЩ беше отхвърлено от окръжния съдия Люис Каплан.

септември 29, 2023 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.