НАЧАЛО Биткойн

SEC има броени дни, за да отговори на заявленията за Биткойн ETF

август 29, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
SEC има броени дни, за да отговори на заявленията за Биткойн ETF

Пътят към създаването на потенциален Биткойн ETF е дълъг и изпълнен с предизвикателства. Въпреки това тази седмица се очаква да бъдат взети някои ключови решения в това начинание, което предизвиква очакване сред крипто ентусиастите в очакване на развоя на събитията.

Очаква се Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) да предостави отговори на заявленията на Bitwise, BlackRock, VanEck, WisdomTree и Invesco непосредствено преди уикенда на американския ден на труда, както съобщиха Bloomberg Intelligence. 

Регулаторният орган има възможност да откаже, одобри или отложи заявленията. Заявлението на Bitwise е планирано за разглеждане до петък, а останалите – на следващия ден, което прави вероятно SEC да вземе решение преди уикенда.

Анализатори и наблюдатели от сектора предвиждат, че SEC вероятно отново ще отложи вземането на окончателно решение. Това повтаря предишното действие на регулаторния орган в началото на август, когато той отложи заявлението за спот Биткойн, подадено от 21Shares с ARK Investment Management. 

SEC има история на отлагания и отхвърляния на многобройни заявления, обхващащи последното десетилетие.

Роксана Ислам, асоцииран директор на отдел “Проучвания” и ръководител на отдел “Секторни и индустриални изследвания” във VettaFi, коментира: 

Можем да очакваме по-нататъшни забавяния от страна на SEC, особено като се има предвид неотдавнашното им решение да отложат подаването на спот Биткойн ETF на ARK по-рано този месец. Решението на SEC относно съдебния иск на Grayscale е необходимо, преди да очакваме одобрения за подаване на ETF за фючърси на Етериум или на спот Биткойн ETF.

През изминалата година SEC беше отхвърлила предложението на Grayscale Investments за преобразуване на нейния Биткойн тръст в ETF, позовавайки се на опасения за потенциални измами и манипулации на крипто пазарите. 

В отговор Grayscale подаде съдебен иск, с който искаше от Апелативния съд на окръг Колумбия да отмени това, което компанията счита за произволно и дискриминационно решение, особено като се има предвид предишното одобрение на SEC за ETF, проследяващи фючърси върху Биткойн.

Многобройни членове на общността на криптовалутите, заедно със симпатизанти извън пространството, с нетърпение очакват създаването на спот Биткоин ETF от доста време. Те твърдят, че такъв ETF не само ще демократизира инвестициите в Биткойн за широката общественост, но и ще доближи дигиталните активи до конвенционалните финансови пазари.

От друга страна, регулаторните органи постоянно изтъкват опасенията за измами и манипулации като пречки пред одобряването на такъв продукт. 

Елиът Стейн, старши анализатор на съдебни дела в Bloomberg Intelligence, отбеляза: 

SEC вероятно ще забави решенията си до произнасянето на съда по делото Grayscale. Оценявам, че вероятността Grayscale да получи решение, което да отмени отказа на SEC, е 70%.

Неотдавнашният ентусиазъм около потенциалния ETF окуражи компаниите да се стремят не само към ETF за Биткойн, но и към по-иновативни инструменти. 

Източник: Bloomberg

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Мечките и биковете на път да пострадат тежко – какво да следим

Известен крипто анализатор предположи, че както ентусиастите, така и скептиците на Биткойн (BTC) са готови да се сблъскат с подвеждащ сигнал.

октомври 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Как рецесията може да бъде в полза на Биткойн

Глобалният макродиректор на Fidelity Investments, Юриен Тимер, предположи, че рецесията може да предизвика значителен скок в стойността на Биткойн (BTC).

октомври 1, 2023 11:00 2 мин. четене

Биткойн може да е решеието на хиперинфлацията – Робърт Кийосаки

Известният финансов експерт и автор на бестселъра “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отново изрази своята увереност в Биткойн (BTC) и други активи като инструменти за борба с настоящата заплаха от хиперинфлация.

октомври 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.