НАЧАЛО Други

Sandbox стартира собствена децентрализирана автономна организация

29.05.2024 0:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Sandbox стартира собствена децентрализирана автономна организация

The Sandbox, децентрализирана платформа за игри, представи своята децентрализирана автономна организация (DAO), известна като The Sandbox DAO, с което прави значителна стъпка напред в ръководеното от общността управление на екосистемата.

Тази инициатива ще се развие на три отделни етапа, като в нея ще участват притежателите на собствения токен на The Sandbox – SAND, както и собствениците на LAND – незаменяеми токени (NFT), представляващи парцели в играта. Тези заинтересовани страни ще имат възможност да гласуват за проекти и да предлагат подобрения чрез предложения за подобрения на Sandbox (SIP).

Първата фаза, която започва на 28 май, ще даде възможност на общността да гласува по SIP, макар и с известен оперативен надзор, запазен от персонала на The Sandbox. По време на тази фаза приносът на общността ще играе ключова роля при определянето на траекторията на растеж на платформата и развитието на екосистемата.

Екипът на The Sandbox акцентира върху значението на участието на общността в насочването на развитието на платформата, подчертавайки възможността на членовете да влияят върху критични решения като разпределението на средствата и тематичните насоки за бъдещите Game Jams.

Вторият етап от внедряването на DAO, характеризиран като „проучвателна“ фаза, има за цел да превърне The Sandbox DAO в самостоятелна структура, отделяйки я от компанията майка. Очаква се до третата фаза DAO да постигне пълен оперативен капацитет, улеснявайки автономно управление, ръководено от общността.

Обяснявайки причините за поетапния подход, екипът на The Sandbox подчерта значението на щателния и повтарящ се процес на стартиране, за да се отговори на предизвикателствата и да се осигури дългосрочна устойчивост.

Освен това екипът на The Sandbox разкри ръководен екип, състоящ се от съвет, които да предоставят насоки и подкрепа на DAO. Съветът, в сътрудничество с доверени партньори, ще наблюдава развитието на DAO, а съветниците ще предлагат стратегически идеи и експертиза.

Ключовите фигури в Съвета включват Себастиан Борже, съосновател и главен оперативен директор на The Sandbox; Ят Сиу, председател на Animoca Brands; Шанън Сноу, главен оперативен директор на World of Women; и Жан-Мишел Пайон, основател на Grail Capital.

За да поддържа отчетност и прозрачност, Съветът ще преглежда всички инвестиционни проекти (SIP) и ще се събира редовно, за да оценява предложенията. Членовете на общността, които отговарят на определени критерии за собственост, ще имат възможност да гласуват за основополагащи SIP, полагайки основа на функционирането на DAO.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовите пазари в Европа, САЩ и Азия – какво трябва да знаем

Европейските акции се повишиха заедно с азиатските, водени от ралито на големите американски технологични компании, което тласна Уолстрийт до нов рекорд.

18.06.2024 14:30 2 мин. четене

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

БРИКС: Още две страни официално искат да се присъединят към алианса

С предстоящото разширяване на БРИКС по време на годишната им среща на върха, Малайзия и Тайланд обявиха намерението си да се присъединят към алианса.

18.06.2024 12:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.