НАЧАЛО Алткойни

Ripple с важно съобщение за настоящото дело срещу SEC

септември 14, 2023 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Ripple с важно съобщение за настоящото дело срещу SEC

Моника Лонг, президент на Ripple, потвърди решимостта на компанията да оспори иска, заведен от Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC).

Тя сподели, че компанията е решена да доведе това дело докрай. Тази решимост се споделя и от други участници в криптовалутното пространство, включително Binance и Coinbase, които също се противопоставят на регулаторния подход, основан на правоприлагането.

Обещанието на Ripple да продължи да се противопоставя на SEC

В интервю за CNBC Моника Лонг, президент на Ripple, разкри, че компанията няма намерение да отстъпи пред правните действия на SEC. Председателят на Комисията по ценните книжа и фондовите борси Джей Клейтън продължи да подава жалба, като посочи и имената на главния изпълнителен директор Брад Гарлингхаус и съоснователя Крис Ларсен.

Съдия Торес предостави на Ripple Labs и нейните ръководители частична победа в съдебния процес, като заяви, че програмните продажби на XRP не се квалифицират като ценни книжа, но институционалните продажби могат да се считат за инвестиционни договори. Беше изяснено, че самият XRP токен не се класифицира като ценна книга.

SEC обжалва междинно решението, като твърди, че тестът на Хауи за ценни книжа противоречи на това решение. Междувременно федералните съдии критикуват подхода на SEC като произволен, капризен и непоследователен.

Освен това Моника Лонг подчерта, че решението е внесло известна яснота в сектора на криптовалутите и е позволило на Ripple да разшири глобалните си операции.

Ripple активно разширява приложенията на XRPL и XRP в трансгранични транзакции. Освен това някои държави го използват за своите изследвания и проучвания в областта на дигиталните валути на централните банки (CBDC).

XRP се понижава под нивото на подкрепа

XRP отбеляза спад под критичния праг на подкрепа от $0.50 поради разпродажби, предизвикани от несигурността на пазара на криптовалути. През изминалата седмица тя отбеляза спад от 6%.

Въпреки че цената на XRP отбеляза 1% повишение през последните 24 часа, по-късно тя възстанови печалбите си. Текущата цена за търговия е $0.4839,

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Google Cloud официално стана валидатор в блокчейна на Polygon (MATIC)

Google Cloud наскоро стана официален валидатор на Polygon (MATIC) – блокчейн от втори слой, използващ мрежа за доказване на залог (PoS).

октомври 1, 2023 21:00 1 мин. четене

3 криптовалути с потенциал да превърнат $50 в $5,000 до 2026 г.

Криптовалути като Uniswap (UNI) и ApeCoin (APE) се развиват добре, но все пак според анализаторите VC Spectra (SPCT) има по-обещаващи бичи перспективи. Ето защо!

октомври 1, 2023 20:01 4 мин. четене

Защо пазарът на криптовалути беше толкова “заспал” през септември

През септември крипто пазарът се представи слабо, като ключовите показатели като обеми, волатилност и отворен интерес (OI) останаха слаби през целия месец.

октомври 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на Dogecoin от изкуствен интелект

Въпреки продължителния мечи пазар, Dogecoin (DOGE) успя да запази позицията си сред десетте най-големи криптовалути по пазарна капитализация. 

октомври 1, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.