НАЧАЛО Други

Revolut се сблъска с неуспех, тъй като Bank of England отхвърли заявлението за банков лиценз

май 19, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Revolut се сблъска с неуспех, тъй като Bank of England отхвърли заявлението за банков лиценз

Според информация от Telegraph се очаква Bank of England да отхвърли дългогодишното искане на Revolut за банков лиценз в Обединеното кралство.

През последните две години Revolut, виден играч в сектора на разплащанията, се стреми да получи банков лиценз в Обединеното кралство. По-рано тази година главният изпълнителен директор на компанията изрази оптимизъм, че лицензът ще бъде предоставен в близко бъдеще.

Николай Сторонски, главен изпълнителен директор на Revolut, наскоро коментира, че издаването на лиценза се е забавило поради опасенията на регулаторните органи, породени от продължаващите банкови кризи, в които са замесени Silicon Valley Bank и Credit Suisse.

Забележките на Сторонски последваха период на сътресения в Revolut, продължил повече от два месеца. В по-ранни доклади се посочва, че одобрението на лиценза е близко, само че то е било осуетено, когато BDO, одиторът на компанията, е изразил резерви относно някои финансови отчети за 2021 г., заявявайки, че те са “съществено погрешно представени“.

BDO конкретно изрази загриженост относно точността и възникването на приходи в размер на £500 милиона. През февруари одиторите изтъкнаха несъответствия в данните за приходите на Revolut за 2021 г., които по-късно бяха оспорени от компанията и независимо проверени.

В случай че банковият лиценз на Revolut не бъде одобрен, компанията все пак ще може да оперира в Обединеното кралство; печалбите ѝ обаче вероятно ще намалеят, тъй като тя няма да може да предлага ипотеки и кредити в страната, които са сред дългосрочните ѝ цели.

В последно време Revolut се сблъска с различни предизвикателства. Този месец финансовият директор на компанията Микко Саловаара подаде оставка по лични причини. Саловаара се присъедини към Revolut през януари 2021 г., приблизително по същото време, когато компанията подаде заявлението си за банков лиценз.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.