НАЧАЛО Регулации

Регулациите на криптовалутите са по-нужни от всякога според директора на Coinbase

септември 30, 2023 20:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Регулациите на криптовалутите са по-нужни от всякога според директора на Coinbase

Главният изпълнителен директор на Coinbase Брайън Армстронг подчерта, че е изключително важно Съединените щати да създадат регулаторна рамка за криптоактивите.

В неотдавнашно интервю за CNBC той заяви, че в сравнение с други големи икономики САЩ изостават в постигането на регулаторна яснота за криптовалутите. Според Армстронг тази несигурност представлява значителен риск за страната.

Армстронг посочи, че по-голямата част от държавите от Г-20 вече са създали свои регулаторни рамки, както показват страни като Сингапур, Хонконг, Обединеното кралство, Бразилия и Австралия.

По-конкретно, 83% от тези държави или вече са въвели крипто законодателство, или то е в процес на изготвяне и подготовка за прилагане. Вследствие на това процентът на работните места, свързани с крипто, на пазара на труда в САЩ е спаднал от приблизително 40% на около 29%, което се дължи пряко на тази регулаторна несигурност.

Следователно САЩ се открояват като изключение в това отношение. Той смята, че поправянето на това положение е в рамките на възможностите на страната и го счита за въпрос на национална сигурност.

Главата на Coinbase сподели още, че за да могат САЩ да запазят значението си на финансов и технологичен център и да упражняват влияние чрез резервната си валута и стабилните монети, обвързани с щатския долар, регулаторните въпроси трябва да бъдат решени незабавно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Солени глоби за неплатени данъци от криптовалути във Великобритания

Правителството на Обединеното кралство засилва усилията си да наложи спазването на неплатените крипто данъци, като призовава потребителите на криптовалути доброволно да разкрият всички капиталови печалби или доходи, свързани с дигитални активи като криптовалути, незаменяеми токени (NFT) и токени за комунални услуги.

ноември 30, 2023 22:00 2 мин. четене

Регулаторите на ценни книжа по света предлагат нови подобрения в законите за дигиталните активи

Международната организация на комисиите по ценни книжа (IOSCO) наскоро представи заключителния си доклад, съдържащ 18 предложения за политики за управление на дигитални активи, с цел да се установи единство и стабилен надзор на световните пазари на ценни книжа.

ноември 18, 2023 10:00 2 мин. четене

Турция затяга крипто регулациите догодина – борсите са основен фокус

Турция ще въведе нови правила за криптовалутите, които се очаква да бъдат представени през 2024 г. Този ход идва, тъй като правителството се стреми да регулира процъфтяващата крипто индустрия на фона на нарастващата инфлация.

ноември 16, 2023 10:00 2 мин. четене

CFTC съобщи за над $4 милиарда в глоби само през 2023 г.

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) оповести, че 2023 г. ще бъде забележителна в областта на правоприлагането в крипто сектора, както разкри председателят Ростин Бехнам. 

ноември 11, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.