НАЧАЛО Биткойн

Разгръщане на потенциала на златото и Биткойн при по-ниски лихвени проценти

май 17, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Разгръщане на потенциала на златото и Биткойн при по-ниски лихвени проценти

Юриен Тимър, макроикономически експерт във Fidelity, предположи, че потенциална корекция на лихвените проценти на Федералния резерв може да предизвика нови бичи пазари за златото и Биткойн (BTC).

Тимър подчерта, че през тази година златото и Биткойн са се представили по-добре от повечето други финансови активи:

Той прогнозира сценарий, при който на правителството на САЩ може да се наложи да намали лихвените проценти, за да се справи с нарастващия си дълг. Това може да се отрази неблагоприятно на долара и да доведе до повишаване на цените на BTC и златото.

Потенциалната спешност за понижаване на лихвените проценти с цел справяне с огромното дългово бреме може да подкопае независимостта на Федералния резерв.

Следователно по-слабият долар и потиснатите реални лихвени проценти биха били от полза за златото и тъй като Биткойн често се счита за силен аналог на златото, се очаква при него да се прояви подобна тенденция.

Историята показва, че прекомерното дългово бреме обикновено изисква девалвация или превъзходство чрез нарастване на номиналния БВП.

Четиридесетте години на миналия век дават подходящ пример в това отношение. Правдоподобно е, че политиците отново ще разглеждат по-ниски от пазарните лихвени проценти като привлекателна възможност за защита на покупателната си способност в условията на нарастващи разходи по дълга.

Това може да обясни посланието, отправено от златото и Биткойн.

Тимър също така отбеляза, че понастоящем Федералният резерв поддържа умерено рестриктивна парична политика. Той обаче смята, че инфлацията вече затихва, което предполага възможен обрат от страна на Федералния резерв.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Паника на пазара: Биткойн, Етериум и останалите криптовалути се сриват

Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други основни криптовалути претърпяха внезапен срив след седмица, в която някои от най-големите крипто компании бяха разтърсени от шокиращи регулаторни действия.

юни 10, 2023 10:53 2 мин. четене

Топ 3 истории за загубени Биткойн богатства

Биткойн има потенциала да генерира значително богатство на притежателите си и историята е доказателство за това – но най-важното е да не загубиш достъпа до своя дигиталния си портфейл.

юни 10, 2023 7:00 4 мин. четене

Неактивен от 10 години Биткойн адрес се събуди и прехвърли милиони долари

След десетилетие на спящ режим беше прехвърлено значително количество Биткойн токени от портфейл на нов адрес, на обща стойност около $37.8 милиона, което се равнява на 1432.93 BTC.

юни 8, 2023 18:30 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор предупреждава за предстоящ срив – ето защо

Популярен крипто анализатор направи прогноза за бъдещето на Биткойн, като въз основа на мечи сигнал предположи значителен спад.

юни 8, 2023 7:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.