Home

Прогноза за изкуствения интелект: 20% увеличение на търсенето на хардуер до 2025

16.05.2023 12:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за изкуствения интелект: 20% увеличение на търсенето на хардуер до 2025

В последно време се наблюдава рязко нарастване на интереса и инвестициите в технологиите свързани с изкуствен интелект (AI).

Потенциалът на изкуствения интелект да трансформира различни индустрии привлече значително внимание и инвестиции както от страна на инвеститори в рисков капитал, така и от утвърдени компании.

Тези перспективи бяха споделени от UBS, известна швейцарска инвестиционна компания. Анализаторите на UBS посочват, че по-широкият пазар на хардуер за изкуствен интелект може да достигне оценка от $90 милиарда до 2025 г., с комбиниран годишен темп на растеж (CAGR) от 20%, според неотдавнашен доклад за пазарно проучване, публикуван в петък, 12 май.

Банката възприема AI като “хоризонтална технология” със значителни приложения в различни индустрии и сектори.

Наред с AI, през следващите години се очаква силен ръст и при големите данни и киберсигурността, както се подчертава в доклада на UBS.

Смятаме, че тези три основни технологии са в ключови повратни точки и ще преживеят ускорено приемане през следващите няколко години, тъй като предприятията и правителствата засилват фокуса и инвестициите си в тези области“, се посочва в доклада на UBS.

UBS също така предполага, че други сектори, свързани с технологиите, включително метавселената и интелигентната автоматизация, могат да се представят добре.

Според UBS прогнозите за AI са част от цялостен доклад за технологичните акции. Базираната в Цюрих инвестиционна банка изрази предпазливата си позиция по отношение на глобалния сектор на информационните технологии поради повишените оценки на технологичните акции.

Въпреки това UBS твърди, че в сектора все още има възможности за инвестиции. Технологиите продължават да бъдат най-големият компонент на индекса MSCI All Country World, като съставляват 22.5% от него, което е значително повече от теглото на финансовия сектор от 13.9%.

При това положение UBS съветва инвеститорите да оценят съществуващите си разпределения в технологични акции, преди да направят каквито и да било корекции.

Банката смята, че все още може да е препоръчително селективно да се увеличи експозицията към технологични акции и препоръчва да се поддържа експозиция “малко под бенчмарка“, вместо да се намаляват значително технологичните дялове.

За инвеститорите, които се стремят да запазят капитала си в краткосрочен план, UBS предлага да се отклонят от силно циклични акции, като например компании за полупроводници, базирани в Азия, и да потърсят убежище в сектори, които са по-малко засегнати от икономическо забавяне, като например софтуер.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Членките вече разглеждат предложението на Иран за обща платежна система

Страните членки на БРИКС разглеждат предложението на Иран за интегриране на националните им платежни системи, както потвърди руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко в интервю за TASS.

24.07.2024 17:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Ethena ще инвестира в токенизирани активи от реалния свят: BlackRock е от кандидатите

Ethena, организацията, която стои зад USDe токена, е готова да инвестира част от резервите си в токенизирани активи от реалния свят (RWA).

24.07.2024 14:00 1мин. четене

Base стартира платформа за крипто дарения във връзка с изборите в САЩ

Решението от втори слой на Етериум, Base, подкрепя нова платформа за крипто дарения, наречена Support Crypto, която има за цел да промени начина на набиране на средства за американските политици преди президентските избори.

24.07.2024 13:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.