НАЧАЛО Други

Прогноза за изкуствения интелект: 20% увеличение на търсенето на хардуер до 2025

май 16, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прогноза за изкуствения интелект: 20% увеличение на търсенето на хардуер до 2025

В последно време се наблюдава рязко нарастване на интереса и инвестициите в технологиите свързани с изкуствен интелект (AI).

Потенциалът на изкуствения интелект да трансформира различни индустрии привлече значително внимание и инвестиции както от страна на инвеститори в рисков капитал, така и от утвърдени компании.

Тези перспективи бяха споделени от UBS, известна швейцарска инвестиционна компания. Анализаторите на UBS посочват, че по-широкият пазар на хардуер за изкуствен интелект може да достигне оценка от $90 милиарда до 2025 г., с комбиниран годишен темп на растеж (CAGR) от 20%, според неотдавнашен доклад за пазарно проучване, публикуван в петък, 12 май.

Банката възприема AI като “хоризонтална технология” със значителни приложения в различни индустрии и сектори.

Наред с AI, през следващите години се очаква силен ръст и при големите данни и киберсигурността, както се подчертава в доклада на UBS.

Смятаме, че тези три основни технологии са в ключови повратни точки и ще преживеят ускорено приемане през следващите няколко години, тъй като предприятията и правителствата засилват фокуса и инвестициите си в тези области“, се посочва в доклада на UBS.

UBS също така предполага, че други сектори, свързани с технологиите, включително метавселената и интелигентната автоматизация, могат да се представят добре.

Според UBS прогнозите за AI са част от цялостен доклад за технологичните акции. Базираната в Цюрих инвестиционна банка изрази предпазливата си позиция по отношение на глобалния сектор на информационните технологии поради повишените оценки на технологичните акции.

Въпреки това UBS твърди, че в сектора все още има възможности за инвестиции. Технологиите продължават да бъдат най-големият компонент на индекса MSCI All Country World, като съставляват 22.5% от него, което е значително повече от теглото на финансовия сектор от 13.9%.

При това положение UBS съветва инвеститорите да оценят съществуващите си разпределения в технологични акции, преди да направят каквито и да било корекции.

Банката смята, че все още може да е препоръчително селективно да се увеличи експозицията към технологични акции и препоръчва да се поддържа експозиция “малко под бенчмарка“, вместо да се намаляват значително технологичните дялове.

За инвеститорите, които се стремят да запазят капитала си в краткосрочен план, UBS предлага да се отклонят от силно циклични акции, като например компании за полупроводници, базирани в Азия, и да потърсят убежище в сектори, които са по-малко засегнати от икономическо забавяне, като например софтуер.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.