НАЧАЛО Финтех

Японската банка SBI обяви партньорство с крипто проекта Chiliz

09.05.2024 19:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Японската банка SBI обяви партньорство с крипто проекта Chiliz

Както бе съобщено, SBI Holdings, известна японска банкова институция, е сключила партньорство с популярния фен токен Chiliz (CHZ).

SBI Digital Asset Holdings, подразделението за крипто активи на SBI Holdings, разкри сътрудничеството си с Chiliz (CHZ) с цел разширяване на екосистемата на спортните фен токени в Япония.

В съвместно изявление SBI и Chiliz очертаха плановете си да създадат съвместно предприятие в Япония. Това предприятие има за цел да предостави на местните фенове достъп до токени, свързани с известни футболни клубове като “Манчестър Сити” и “Милан”.

Фернандо Луис Васкес Као, главен изпълнителен директор на SBI Digital Asset, изрази оптимизъм относно партньорството, заявявайки:

Партньорството между SBI Digital Asset и Chiliz ще обедини най-добрите в своя клас възможности както на традиционните финанси, така и на Web3, използвайки финтех иновациите, за да трансформира спортните и развлекателните преживявания за общностите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

CBDC: Жителите на Хонконг вече могат да използват дигиталния юан

С ход, който разширява влиянието му в световен мащаб, Хонконг стартира новаторски пилотен проект за дигитални плащания в юани, което е сигнал за значителна промяна във финансовия пейзаж.

17.05.2024 23:30 2 мин. четене

Европейските финтех компании очакват бум на бизнеса през 2025 година

Според последните данни на MHP Group европейският сектор на финтех технологиите е свидетел на възвръщане на оптимизма.

17.05.2024 11:30 2 мин. четене

Новата блокчейн инициатива на Mastercard привлече 5 нови компании

Mastercard задълбочава навлизането си в блокчейн и дигиталните активи, демонстрирайки твърд ангажимент да интегрира тези технологии в съществуващите си платежни системи.

16.05.2024 23:00 2 мин. четене

Deutsche Bank влиза в блокчейн партньорство с централната банка на Сингапур

Сътрудничеството на Deutsche Bank с централната банка на Сингапур (MAS) бележи значителна стъпка в изследването на токенизацията на активи, особено на пазарите за финансиране на едро и разрастващата се сфера на децентрализираното финансиране (DeFi).

15.05.2024 1:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.