НАЧАЛО Блокчейн

PancakeSwap V3: усъвършенствани функции и награди за DeFi ентусиастите

март 8, 2023 11:17 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
PancakeSwap V3: усъвършенствани функции и награди за DeFi ентусиастите

Децентрализираната криптоборса PancakeSwap обяви, че през първата седмица на април ще пусне нова версия на своето приложение - PancakeSwap V3.

Актуализираната борса ще бъде пусната в експлоатация в Binance Smart Chain. Според информацията V3 ще включва няколко нови функции, като например по-конкурентни такси за търговия и подобрено осигуряване на ликвидност.

Главата на PancakeSwap с псевдоним “Mochi” заяви, че новите функции ще предложат на потребителите още по-добро изживяване и ще помогнат DeFi да стане достъпна за повече хора от всякога.

В допълнение към стартирането на PancakeSwap V3, платформата обяви кампания за награди, която съвпада с актуализираната борса. Потребителите, които допринесат с определен размер на средствата за ликвидните пулове на платформата, ще получат airdrop от токена на борсата – CAKE.

Освен това потребителите, които осигурят ликвидност в рамките на изискванията на кампанията, ще получат и NFT като символ на лоялност към PancakeSwap. Въпреки това, в отказа от отговорност се посочва, че токенът не подлежи на прехвърляне и че кампанията може да бъде променена или отменена по всяко време.

Токенът CAKE на PancakeSwap в момента е на 71-во място по пазарна капитализация в сравнение с други токени, като колективната му стойност е около $700 милиона.

Понастоящем PancakeSwap V2 е четвъртият най-популярен избор сред децентрализираните борси, с обем на търговията от около $92 милиона за последните 24 часа.

PancakeSwap първоначално беше стартирана през септември 2020 г. от анонимни разработчици. Докато други по-големи децентрализирани борси като UniSwap са изградени върху Етериум (ETH), PancakeSwap е изградена върху BNB Chain, самостоятелен блокчейн, създаден от Binance, поддържащ смарт договори.

Общата заключена стойност (TVL) на PancakeSwap намалява, откакто цените на дигиталните активи достигнаха своя връх към края на 2021 г., като според последните данни от DefiLlama е спаднала до около $2.5 милиарда  от $6.5 милиарда през декември 2021 г.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Политиките на Фед ще тласнат цените надолу, твърди експерт


През юни миналата година Binance направи “стратегическа инвестиция” в PancakeSwap, на която стойността остана неразкрита, с което сигнализира за подкрепата си за проекта.

Децентрализираните криптоборси като PancakeSwap се различават от централизираните си аналози, като дават възможност на хората да търгуват с криптовалути директно помежду си.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Блокчейн Новини

Voltaire ерата на Cardano: Овластяване на общността за децентрализирано управление

По-късно тази година Cardano ще навлезе в Voltaire ерата, която има за цел да създаде самодостатъчна система, позволяваща на участниците в мрежата да направляват бъдещото развитие на платформата чрез системи за гласуване и управление на паричния поток.

март 27, 2023 19:05 2 мин. четене

Arbitrum води по дневни транзакции, а Етериум изостава

Употребата на Arbitrum (ARB) нарасна, след като решението за мащабиране от втори слой разпредели 12.75% от токените си чрез airdrop.

март 24, 2023 22:00 1 мин. четене

CFTC обсъди DeFi на среща на Консултативния комитет по технологиите

Децентрализираното финансиране (DeFi) беше основна тема на дискусия на неотдавнашната среща на Консултативния комитет по технологиите (TAC) на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) във Вашингтон.

март 23, 2023 20:00 3 мин. четене

Arbitrum: Активността в мрежата нараства в очакване на airdrop-a

Напоследък в мрежата на Arbitrum се наблюдава рязък скок на активността, като броят на транзакциите и адресите се е увеличил значително.

март 23, 2023 15:05 1 мин. четене