НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Пакистан е на път да забрани криптовалутите

ЯНУ. 13, 2022 17:21 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Пакистан е на път да забрани криптовалутите

Съобщава се, че Държавната банка на Пакистан (SBP) се стреми да забрани всички транзакции с криптовалута в Пакистан.

Съобщава се, че Върховният съд на Пакистан е провел изслушване, свързано с правния статут на криптовалутите в страната, в което няколко пакистански власти, включително SBP, внесоха документ в съда с аргумента, че криптовалути като Биткойн (BTC) са незаконни и не могат да бъдат използвани за търговия.


Според местния новинарски канал Samaa TV, документът цитира най-малко 11 държави, включително Китай и Саудитска Арабия, които са избрали да забранят криптовалутите. Съобщава се, че пакистанската централна банка призова съда не само да забрани дейността с криптовалути, но и да наложи санкции срещу крипто борсите.


SBP също така се позова на няколко разследвания срещу крипто борси от Федералната агенция за разследване (FIA), цитирайки рискове за защита на инвеститорите, както и опасения за пране на пари и тероризъм. Както беше съобщено по-рано, FIA започна разследване срещу Binance, най-голямата крипто борса в света, в началото на януари, твърдейки за възможна връзка с крипто измама за няколко милиона доларa в региона.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
dYdX една крачка по-близо до пълната децентрализация


Въпреки че SBP препоръчва пълна забрана на крипто, Върховният съд все още не е разпоредил забрана на крипто транзакции в Пакистан.


Вместо това съдът разпореди жалбата на банката да бъде изпратена до министерствата на финансите и законодателната власт, които ще вземат окончателно решение относно правния статут на криптовалутите в страната и ще установят дали забраната на криптовалутите ще бъде конституционна.


Новината идва години след като SBP издаде първоначална забрана за търговия с дигитални валути и токени през април 2018 г. По това време централната банка твърдеше, че криптовалути като Биткойн или първичните предлагания на монети не са законно платежно средство и не са "издавани или гарантирани от правителството на Пакистан".


Последните ходове на пакистанското правителство отразяват подобни събития, развиващи се в много страни, включително Индия и Русия, където централните банки се опитват усилено да забранят крипто, докато други части на правителството не са непременно склонни към такава забрана. През 2020 г. централната банка на Индия трябваше да отмени забраната си за сделки на банки с фирми, свързани с криптовалута, в съответствие със заповед на Върховния съд на страната.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко още може да падне Биткойн (BTC)?

В ново интервю Олдън казва, че е по-малко вероятно Биткойн да има екстремни колебания в цените сега, когато пазарът зрее.“Бих бил малко изненадан да видя стойности под $20,000. Все пак не го изключвам...
ЯНУ. 28, 2022 15:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света