НАЧАЛО Крипто Крими

Основателят на Terra бе пуснат под гаранция в Черна гора

май 14, 2023 15:26 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Основателят на Terra бе пуснат под гаранция в Черна гора

Основателят на фалиралата компания Terra (LUNA) До Куон е пуснат под домашен арест в Черна гора след внасяне на гаранция.

Черногорските власти публикуваха нов документ, в който се посочва, че До Куон и Хан Чанг-Джун, бившият главен финансов директор на Terra, са платили по $435,000 под формата на гаранция.

Въпреки това те ще останат под домашен арест до приключване на наказателното им производство.

Според документа съдът е взел гаранция в размер на €400,000 за всеки от обвиняемите (Куон и Чанг-Джун). 

Обвиняемите потвърдиха, че ще спазват мярката за наблюдение, която включва забрана за напускане на апартамента, наложена от полицията.

Освен това Куон и Чанг-Джун увериха, че са готови да сътрудничат по време на целия съдебен процес. 

Според информацията те са обещали да отговарят своевременно на съдебните призовки и да останат на разположение на посочения адрес.

Въпреки това представителят на прокуратурата изрази опасения, че тези мерки може да не са достатъчни, за да се гарантира присъствието на обвиняемите в Черна гора, за да бъдат изправени пред съда по повдигнатите им обвинения за фалшифициране.

Първоначално Куон беше арестуван през март, когато се опита да се качи на полет до Обединените арабски емирства, използвайки предполагаемо фалшив костарикански паспорт.

Южнокорейските власти също поискаха екстрадирането му, за да му бъдат повдигнати обвинения в измама и манипулиране на пазара в родината му.

Куон е обвинен в измама на инвеститори и манипулиране на пазара с помощта на търговски ботове, което е довело до срива на екосистемата Terra, включително на нейната алгоритмична стабилна монета TerraUSD и на нейния собствен актив LUNA.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Убийството на Къро и какво общо има с Ружа Игнатова?

Български мафиот, известен като “Къро” или Красимир Каменов, бе открит мъртъв заедно със съпругата си и още двама души в Кейптаун на 25 май.

юни 7, 2023 7:00 2 мин. четене

Крипто измамник получи присъда от шест години затвор

Федералните прокурори на САЩ постигнаха желания резултат по делото на Реджиналд Фаулър, тъй като нюйоркски съдия постанови присъда от приблизително шест години затвор за осъденото лице, замесено в крипто измама.

юни 6, 2023 21:29 2 мин. четене

До Куон е пуснат под гаранция след ареста си в Черна гора

До Куон ще бъде освободен от ареста в Черна гора, след като искането му за освобождаване под гаранция в размер на около $427,900 (€400,000) беше одобрено.

юни 6, 2023 12:00 2 мин. четене

Неадекватната реакция на Катар срещу прането на пари с криптовалути предизвика критики

Реакцията на Катар по отношение на изпирането на пари чрез криптовалути и финансирането на тероризма получи критики от Специалната група за финансови действия (“FTAF”).

юни 5, 2023 15:21 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.