НАЧАЛО Крипто Крими

Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

07.12.2023 18:14 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Oснователят на Terra Luna най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ

Според запознати източници висшият служител на правосъдието на Черна гора е изразил намерение да екстрадира До Куон, спорна фигура в сферата на криптовалутите, в САЩ, а не в Южна Корея.

Куон, южнокорейски гражданин, задържан в Черна гора от март, се намира в центъра на правно премеждие между САЩ и Южна Корея. И двете държави искат екстрадирането му по обвинения, свързани с предполагаема измама и нарушения на законите за ценните книжа след значителния срив на крипто начинанията му, оценени на $40 милиарда, през май 2022 г.

Въпреки че съдът на Черна гора даде зелена светлина за екстрадицията на Куон, окончателното решение е на министъра на правосъдието Андрей Милович.

Въпреки че няма официално изявление относно решението му, Милович, както се твърди, е посочил в частни разговори склонността си да изпрати Куон в Съединените щати.

Източниците твърдят за среща при закрити врата през ноември между Милович и посланика на САЩ Джуди Райзинг Рейнке, на която се твърди, че е обсъждана именно тази тема.

Милович се въздържа да коментира пряко тези разговори, като заяви, че решението ще бъде оповестено своевременно. Черногорският адвокат на Куон, Горан Родич, не можа да потвърди решението на министъра, но не изключи и тази възможност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крейг Райт призна, че е фалшифицирал Биткойн документи

По време на съдебното заседание, проведено от Алианса за отворени патенти за криптовалути (COPA), Крейг Райт призна, че е направил промени в представения от него документ за Биткойн, както стана ясно по време на заседанието в петък.

24.02.2024 17:00 2 мин. четене

Бившият сътрудник на Сам Банкман-Фрийд ще влезе в съда през май

Райън Салейм, който преди това е бил съизпълнителен директор на FTX Digital Markets, ще се яви пред нюйоркски съд на 1 май за произнасяне на присъда след признаване на вината му по две обвинения в престъпление.

24.02.2024 13:00 2 мин. четене

Съоснователят на Axie Inifinity изгуби милиони в скорошен крипто хак

Днес Джеф “Jihoz” Зирлин, съосновател, известен с работата си в Axie Infinity и Ronin Network, разкри тревожно събитие.

24.02.2024 11:00 1 мин. четене

ОФИЦИАЛНО: Основателят на Terra ще бъде екстрадиран в САЩ

До Куон, бившият криптовалутен магнат и създател на екосистемата Terra (LUNA), ще бъде екстрадиран в САЩ, за да отговаря по обвинения в измама.

22.02.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.