НАЧАЛО Други

Още една крипто борса затвори врати

май 22, 2023 16:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още една крипто борса затвори врати

Решението за затваряне идва в резултат на последиците от наказателно разследване, започнало през август миналата година.

Kрипто борсата Hotbit обяви затварянето на основната си платформа поради поредица от кризи. По време на разследването Hotbit трябваше да преустанови депозитите, тегленията и търговията на живо, след като оперативните ѝ средства бяха замразени от властите.

В известие, публикувано на уебсайта ѝ, Hotbit изрази съжаление за решението си да прекрати всички операции, свързани с централизирани борси, от 22 май 2023 г. Преди това борсата спря търговията след обвинения в неправомерно поведение от страна на бивш мениджър.

Въпреки че конкретните нарушения не бяха оповестени, Hotbit потвърди, че замесеният персонал е напуснал компанията месеци преди разследването.

През юли миналата година на висшите мениджъри в Hotbit бяха издадени призовки и според съобщенията те са сътрудничили на текущото разследване. Борсата обаче не разкри самоличността на компетентната агенция, която отговаря за проучването на действията на нейните мениджъри.

Hotbit спомена, че финансовото ѝ състояние се е влошило допълнително след разследването. В неотдавнашна публикация в блога си борсата обясни влошаването на паричните потоци със срива на FTX, както и краткото обезценяване на USDC в резултат на банкови кризи по-рано тази година. Според Hotbit тези събития са довели до увеличаване на изходящите потоци от централизираните борси.

Борсата изтъкна и нарастващите трудности при оперирането на централизираните борси поради затягането на глобалните регулации. Hotbit изрази убеждението, че такива борси са станали тромави, със сложни и взаимосвързани бизнеси, които са предизвикателство за спазване на регулаторните насоки.

Компанията заяви, че е малко вероятно тези борси да се съобразят с дългосрочните тенденции, независимо дали става въпрос за съответствие с регулациите или децентрализация.

Hotbit се сблъска с допълнителни предизвикателства, включително чести кибератаки и използване на уязвимости в крипто проекти от злонамерени лица, което доведе до значителни загуби.

В резултат на това екипът счете за неустойчиво да поддържа търговия с разнообразни криптоактиви за целите на управлението на риска.

Hotbit е регистрирана в Естония и Хонконг, но извършва дейност от Шанхай и Тайпе. През последните 24 часа платформата обработи около $109 милиона в крипто сделки.

Hotbit призова своите потребители да изтеглят активите си преди 21 юни. В заключителното си изявление Hotbit изрази благодарност към своите потребители и подчерта вярата си в светлото бъдеще на крипто иновациите, като някои членове на екипа продължават да се застъпват за тях.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Какво ще стане ако Мексико се присъедини?

Според доклад на Bloomberg Мексико е една от 19-те държави, които са проявили интерес да се присъединят към БРИКС. Въпреки това от Мексико все още не са подали официалното си заявление за присъединяване към алианса.

юни 1, 2023 20:00 2 мин. четене

Nvidia стигна до трилион долара на фона на AI бумa

Благодарение на нарастващото търсене на технологии за изкуствен интелект, Nvidia за кратко се присъедини към клуба на компаниите с пазарна капитализация от трилион долара.

юни 1, 2023 17:00 2 мин. четене

Още една държава зарязва долара, за да купува петрол

В сряда Уилям Руто, президентът на Кения, представи нова инициатива за справяне с кризата с долара, която включва приемане на стратегия за закупуване на петрол с националната валута – кенийския шилинг.

юни 1, 2023 15:30 2 мин. четене

Рецесията е тук и тези индикатори сочат към точно това

На фона на нарастващите опасения на експерти и инвеститори относно предстоящ икономически спад, през последните пет десетилетия се наблюдава все по-голямо съвпадение на водещите икономически показатели, което показва голяма вероятност от глобална рецесия в близко бъдеще.

юни 1, 2023 11:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.