НАЧАЛО Регулации

Опасностите от изкуствения интелект: Байдън се среща с директорите на Google и Microsoft

май 5, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Опасностите от изкуствения интелект: Байдън се среща с директорите на Google и Microsoft

В четвъртък президентът Джо Байдън проведе среща с изпълнителните директори на водещи компании в областта на изкуствения интелект, включително Microsoft и Google, на която подчерта, че е важно да се гарантира безопасността на AI продуктите преди тяхното внедряване.

AI става все по-популярен през тази година, като много компании пускат на пазара продукти, подобни на ChatGPT. Появиха се обаче опасения относно нарушаването на неприкосновеността на личните данни и потенциалните измами и кампании за дезинформация.

Байдън, който е експериментирал с ChatGPT, изрази необходимостта да се намалят рисковете от AI за хората, обществото и националната сигурност.

На срещата беше обсъдено значението на прозрачността с политиците, оценката на безопасността на продуктите и защитата им от злонамерени атаки.

Вицепрезидентът Камала Харис изрази потенциални опасения, свързани с безопасността, неприкосновеността на личния живот и гражданските права, като подчерта правната отговорност на компаниите да гарантират безопасността на своите AI продукти.

Националната научна фондация обяви инвестиция в размер на $140 милиона за създаване на седем нови AI изследователски института, а федералното правителство публикува политически насоки за използването на AI.

Въпреки това регулаторните органи на САЩ не успяват да се справят със стриктното регулиране на технологиите от страна на европейските правителства. За да се справи с това, Съветът за търговия и технологии между САЩ и ЕС си сътрудничи по този въпрос.

Администрацията на Байдън въведе законопроект за правата на AI, рамка за управление на риска и изпълнителна заповед, с която задължава федералните агенции да премахнат предубежденията по отношение на AI.

Освен това Федералната търговска комисия и Отделът за граждански права към Министерството на правосъдието обещаха да използват своите правни правомощия за борба с вредите, свързани с AI.

Въпреки усилията на технологичните гиганти да се борят с пропагандата, фалшивите новини, порнографията, експлоатацията на деца и съобщенията, пораждащи омраза, те не са успешни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Рамката за пазарите на криптоактиви (MiCA) официално стана закон

След като получиха окончателно одобрение от министрите на финансите, длъжностните лица на ЕС официално приеха законопроекта за пазарите на криптоактиви (MiCA).

юни 1, 2023 10:00 1 мин. четене

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.