НАЧАЛО Блокчейн

Near Protocol и Wormhole се обединяват за ефективни трансфери между блокчейн мрежите

май 18, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Near Protocol и Wormhole се обединяват за ефективни трансфери между блокчейн мрежите

Блокчейнът от първи слой Near Protocol и Wormhole Bridge работят заедно за разработване на леки клиентски решения, които поддържат трансфери между веригите, използвайки доказателства за нулево знание (ZK).

Съобщение от Near Foundation разкри, че основният екип на Near Protocol ще се интегрира с Wormhole Bridge за всички междуверижни трансфери на активи, заменяйки Rainbow на Near, сегашния основен междуверижен мост.

Тази интеграция означава, че Wormhole Bridge ще се превърне в основния мост на Near за междуверижни трансфери с основната мрежа на Етериум.

Интеграцията на Near с Wormhole ще използва ZK доказателство за защита на трансферите между веригите на Near и Етериум.

ZK доказателствата позволяват валидиране на транзакциите, без да се разкриват ненужни подробности, като осигуряват сигурен метод за потвърждаване и верифициране на трансферите между двата блокчейна.

Въпреки това, както обяснява Near Foundation, този процес може да бъде изчислително интензивен, което налага прилагането на леки клиентски решения.

Лекият клиент се отнася до модифицирана версия на пълноценен нод (възел) в блокчейн мрежа, който изтегля само част от цялата блокчейн мрежа, като запазва способността си да потвърждава транзакции.

Разработчиците от Near и Wormhole имат за цел да създадат леки клиентски решения, които делегират значителна част от изчислителното натоварване, необходимо за ZK доказателствата, на слой извън веригата.

Според Near Foundation този подход оптимизира съхранението и изчислителните ресурси.

“Интеграцията с Wormhole има за цел да подобри нашата многоверижна оперативна съвместимост чрез усъвършенствани леки клиенти за нулеви познания (ZK)“, заявиха от фондацията.

Като разтоварват по-голямата част от изчислителното натоварване на субект извън веригата, тези клиенти оптимизират ресурсите за съхранение и изчисления, улеснявайки рационализирания и ефективен процес на свързване.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Фондация TON предложи изгарянето на 50% от възнаграждението на валидаторите

Фондацията TON предложи да се въведе механизъм за изгаряне, който да унищожава 50% от всички такси за транзакции в мрежата TON.

юни 2, 2023 16:46 2 мин. четене

Deutsche Telekom си партнира с Polygon, разширявайки влиянието на блокчейн

Компанията майка на един от най-големите доставчици на клетъчни услуги в Съединените щати обяви участието си като валидатор в Polygon (MATIC), мрежа за мащабиране от втори слой.

юни 2, 2023 12:00 2 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Opera интегрира MultiversX за следващото ниво на Web3

MultiversX, блокчейн платформа с фокус върху метавселената, обяви партньорство с крипто браузъра на Opera, за да интегрира безпроблемно своята разрастваща се екосистема.

май 20, 2023 17:58 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.