НАЧАЛО Алткойни

MakerDAO обмисля да инвестира $600 милиона в синтетичния долар на Ethena

04.04.2024 16:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
MakerDAO обмисля да инвестира $600 милиона в синтетичния долар на Ethena

DeFi протоколът на Maker (MKR) обмисля да инвестира до $600 милиона от своята стабилна монета DAI в пазарите на синтетичния долар на Ethena - USDe.

Неотдавна Maker вложи 100 милиона DAI в пазарите на sUSDe/DAI и USDe/DAI на Spark на Morpho Blue, протокол за кредитиране. Този ход има за цел да осигури “свръх обечпечената мащабируема ликвидност за потребителите, които се интересуват от увеличаване на експозицията си към Ethena“, както заявиха от Maker.

В понеделник участник във форума на Maker предложи да се разпределят допълнителни 500 милиона DAI ($500 милиона) в инфраструктурата за кредитиране на Morpho на стейкнатите USDe и USDe/DAI пазари. Предложението, чийто автор е BA Labs, член на Консултативния съвет по обхвата на стабилността на MakerDAO, предполага, че разпределението потенциално може да достигне общо до 1 милиард DAI.

“]

Някои членове на крипто общността обаче разкритикуваха новото предложение, определяйки го като прекалено рисково. Марк Зелър, основател на инициативата Aave Chan и делегат на DAO на Aave (AAVE), го определи като “определение за безразсъдство“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Губят ли големите инвеститори интерес към Етериум?

Цената на Етериум (ETH) се понижи след неотдавнашната ликвидация на криптовалути тази седмица. Макар че пазарните настроения изиграха значителна роля за тези изходящи потоци, институционалното участие остава от решаващо значение за по-широкото приемане на актива.

18.04.2024 16:00 2 мин. четене

75% от инвеститорите в Shiba Inu държат токените си повече от година

Впечатляващите 75 % от притежателите на Shiba Inu (SHIB) токени са демонстрирали своята лоялност, като са запазили инвестициите си в продължение на повече от една година.

18.04.2024 14:00 2 мин. четене

Близо 70% от инвеститорите в меме криптовалутата PEPE са на печалба

Pepe (PEPE), криптовалутата, вдъхновена от популярното меме с жабата, привлича огромно внимание на крипто пазара.

18.04.2024 10:00 1 мин. четене

Криптовалутите се разрастват два пъти по-бързо от интернет

Главният изпълнителен директор на Real Vision, Раул Пал, изрази оптимизъм относно бъдещето на криптовалутите във финансите, предвиждайки значителни темпове на приемане, надхвърлящи дори растежа на интернет.

18.04.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.