НАЧАЛО Алткойни

Лайткойн (LTC): Халвингът предизвиква интереса на инвеститорите

май 20, 2023 16:15 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Лайткойн (LTC): Халвингът предизвиква интереса на инвеститорите

Лайткойн (LTC), децентрализирана мрежа за peer-to-peer транзакции, демонстрира силни резултати на пазарите на дигитални активи, тъй като се приближава към очакваното халвинг събитие.

Въз основа на данни за веригата от BitInfoCharts броят на дневните транзакции в мрежата на Лайткойн е нараснал почти пет пъти от началото на май.

С повишаването на активността на Лайткойн транзакциите, цената на LTC също отбеляза съответното увеличение. Към момента на писане на статията цената на алткойна се е повишила с 13% през последните седем дни, докато други криптовалути се търгуват в диапазон или бележат спадове.

Този скок в активността на Лайткойн съвпада с това, че Биткойн (BTC) се сблъска с предизвикателства, свързани с претоварване на мрежата, причинено главно от Ordinals и BRC-20, експериментален стандарт за Биткойн токени.

Лайткойн, който възникна като форк на Биткойн през 2011 г., сега се подготвя за предстоящото си халвинг събитие. Подобно на Биткойн, Лайткойн преминава през халвинг приблизително на всеки четири години, като намалява токените, издавани за възнаграждение на добит блок от миньорите.

Този процес се случва приблизително на всеки 840,000 блока. Всяко халвинг събитие в миналото е било съпроводено с повишаване на цените, вероятно поради намален натиск за продажба от страна на миньорите или спекулативни фактори.

Очаква се следващият халвинг на Лайткойн да се случи на 2 август тази година, което кара някои анализатори да приемат бича перспектива за “дигиталното сребро“.

Известен крипто търговец, познат под псевдонима “Inmortal“, наскоро прогнозира ценова цел от около $150, което представлява потенциално 66% рали от текущите нива.

Inmortal заяви:

Стойността на Лайткойн ще се увеличи значително поради предстоящото халвинг събитие след два месеца. Този модел се наблюдава последователно през всеки цикъл, като ценовите цели достигат $90, $150 и $60.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Според този Биткойн кит Avorak AI е изправен пред “най-малката съпротива срещу 100x” 

Avorak AI получи положителни оценки от виден инвеститор и Биткойн търговец, чието мнение, че Avorak AI е изправена пред “най-малката съпротива за 100x ръст”, показва силна вяра в растежа на платформата и потенциалните печалби за инвеститорите. 

юни 1, 2023 17:40 4 мин. четене

Шефът на Mastercard хвали блокчейн, Tradecurve приближава търговията до масите

Основните финансови услуги започват да тестват криптовалути. Въпреки това, много от тях остават до голяма степен нерешителни да се ангажират напълно с блокчейн пространството поради неговата нестабилност, несигурност и липсата на доверие в някои случаи.

юни 1, 2023 17:39 3 мин. четене

AI чатботовете ChatGPT и Google Bard дават прогнози за цените на Tradecurve и Collateral Network

Чатботовете с изкуствен интелект завладяха целия свят и криптовалутите не са по-различни, тъй като всички ентусиасти, търговци и инвеститори се впуснаха в пътешествие, за да разберат бъдещите ценови колебания и динамиката на криптовалутите, за да вземат добре обосновано решение с какво могат да диверсифицират.

юни 1, 2023 17:38 3 мин. четене

Цената на Solana (SOL) е доста подценена – Invest Answers

Според анонимният домакин на “InvestAnswers”, известен криптоаналитик, Solana (SOL) в момента е подценена в сравнение с конкурента си Етериум (ETH).

юни 1, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.