НАЧАЛО Алткойни

Кръстоносният поход на SEC срещу криптовалутите ще се отрази зле на Етериум

08.05.2024 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кръстоносният поход на SEC срещу криптовалутите ще се отрази зле на Етериум

Джоузеф Лубин, съосновател на Етериум, изразява загриженост относно регулаторната позиция на Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC), заявявайки, че настоящият им подход към криптовалутите ще окаже значително влияние върху бъдещето на индустрията.

В неотдавнашно интервю Любин изтъкна потенциалните последици, ако SEC класифицира Етериум (ETH) като ценна книга. Той предупреди, че подобно определяне ще попречи на хората в САЩ да купуват ETH и ще възпрепятства разработчиците да продължат да подобряват платформата или да създават нови приложения върху нея.

По-рано тази година председателят на SEC Гари Генслер отказа да потвърди дали ETH попада в категорията на ценните книжа.

Любин изрази опасенията си, като заяви:

Ако SEC наложи тази класификация, това ще ограничи сериозно използването на Етериум в Съединените щати…
Ако САЩ предприемат такива действия, това може да доведе до оказване на натиск в международен план за ограничаване на достъпа до децентрализирани протоколи и финансови иновации.

Той подчерта важността на противопоставянето на това, което възприема като неразумни регулаторни действия, като заяви:

Отказваме да бъдем маргинализирани от нерационален или неразумен регулатор. Трябва да бъдем твърди.

Любин, който е и главен изпълнителен директор на Consensys, компанията, която стои зад MetaMask, един от водещите портфейли за криптовалути, разкри, че Consensys е получила известие от SEC, което обикновено е предвестник на действия по прилагане на закона.

В отговор Consensys е подала съдебен иск срещу SEC. Любин освен това заяви, че искът има за цел да попречи на SEC да прекласифицира ETH като ценна книга.

Нашето съдебно действие се отнася до MetaMask, но все пак то стои като независимо предизвикателство. Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) вътрешно третира ETH като ценна книга и подмолно налага това схващане. Ако не предприемем решителни действия, те вероятно ще продължат да прилагат този подход“, обясни Любин.

Той оприличи настоящата ситуация на ранните дни на интернет, които са се сблъскали със съпротива, преди да постигнат всеобщо приемане. Лубин изрази увереност в положителния резултат, но призна настоящите предизвикателства, като отбеляза:

Намираме се в трудната фаза на технологичния преход, но вярвам, че в крайна сметка ще надделеем.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Инвеститор с огромни печалби от меме криптовалута след победата на Тръмп в съда

Проницателен крипто търговец е постигнал значителни печалби, като е инвестирал в меме монетата MAGA (TRUMP), която наскоро достигна исторически връх.

30.05.2024 7:30 2 мин. четене

Инвеститор направи 41,800% печалба от търговия с меме криптовалута

Според данни от веригата дългогодишен притежател на Shiba Inu (SHIB) е реализирал значителна печалба след неочаквана продажба на мемекойн.

29.05.2024 21:00 2 мин. четене

Pepe може да продължи възхода, задминавайки топ криптовалути като Polygon

След забележителното увеличение от 136% през май цената на PEPE се стабилизира на приблизително $0.00001513.

29.05.2024 17:00 2 мин. четене

Прогноза за цената на ApeCoin (APE) през следващите 6 години

ApeCoin (APE) е ERC-20 токен, който служи като управляващ токен за ApeCoin DAO. Той е свързан с Yuga Labs, компанията, отговорна за метавселената Otherside, както и с NFT колекциите Bored Ape Yacht Club (BAYC) и Mutant Ape Yacht Club (MAYC).

29.05.2024 9:30 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.