НАЧАЛО Други

Крипто заемодателят Celsius се спасява от фалит

ноември 10, 2023 22:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто заемодателят Celsius се спасява от фалит

Крипто кредиторът Celsius Network получи одобрение от съда по несъстоятелност в САЩ за своя план за преструктуриране.

Под закрила по глава 11 от юли 2022 г. компанията Celsius беше изправена пред замразяване на клиентски сметки и беше оценена на $3 милиарда преди един от най-големите крипто сривове миналата година. Одобреният план, надзираван от Fahrenheit LLC, консорциум, включващ Arrington Capital, има за цел да върне около $2 милиарда в криптовалута на клиентите на Celsius и да създаде нова структура, собственост на кредиторите на Celsius.

Очаква се реорганизираният бизнес, фокусиран върху добива на Биткойн и печеленето на стейкинг такси чрез валидиране на блокчейн транзакции, да излезе от Глава 11 в началото на 2024 г. Майкъл Арингтън, основател на Arrington Capital, изтъкна уникалния успех на възраждането на Celsius в сравнение с други фалирали крипто компании.

Като част от сделката, Fahrenheit ще придобие миноритарен дял от $50 милиона в реорганизираната Celsius, като акциите на новата компания ще бъдат публично листнати на Nasdaq. Клиентите на Celsius, наброяващи общо 600,000 души с $4.4 милиарда в лихвоносни сметки към момента на фалита, ще получат както дялове за продажба, така и частично изплащане на депозираните криптовалутни активи.

Планът за преструктуриране включва и споразумение, оценяващо собствения крипто токен на Celsius, CEL, на 25 цента. Това се случва след доклада на назначения от съда експерт през януари, който разкри предполагаемото надуване на стойността на CEL в полза на вътрешни лица, използвайки методи, описани като “много подобни на Понци“.

Реорганизираната компания планира да води съдебни дела срещу основателя на Celsius Алекс Машински, срещу когото са повдигнати наказателни обвинения в САЩ и граждански иск в Ню Йорк за предполагаемо подвеждане на клиентите и надуване на стойността на CEL. Машински не се е признава за виновен.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.