НАЧАЛО Други

Крипто фонд токенизира 300-годишна цигулка “Страдивариус”

04.06.2024 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Крипто фонд токенизира 300-годишна цигулка “Страдивариус”

В новаторски ход, който може да се счита за най-значимата токенизация до момента, Galaxy Digital на Майкъл Новограц обяви токенизацията на над 300-годишна цигулка Страдивариус, собственост на Ят Сиу, съосновател на Animoca Brands.

Тази необикновена цигулка, изработена през 1708 г. и оценена на приблизително $9 милиона, някога е принадлежала на Екатерина Велика, бившата императрица на Русия, според изявление, публикувано от компанията.

Galaxy Digital обяви тази токенизация за значителен напредък в прилагането на блокчейн технологията, отключваща стойността на уникални активи от реалния свят.

Сиу използва токенизираната цигулка като обезпечение за финансиране, подпомогнато от бизнеса на Galaxy Global Markets, както се посочва в съобщението.

Майкъл Новограц, основател и главен изпълнителен директор на Galaxy Digital, изрази ентусиазма си за това пионерско начинание, като заяви:

Като токенизираме тази емблематична цигулка Страдивариус, ние не само запазваме наследството на един от най-ценните музикални инструменти в света, но и създаваме прецедент за това как може да се получи достъп и да се използва скритата стойност на реалните активи.

Той подчерта още, че като започват с активи от висок клас като тази цигулка, те създават процес, който ще промени начина, по който се управляват, оценяват и търгуват широк кръг активи в дигиталната икономика.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Все повече азиатски държави подкрепят съюза в борбата срещу Запада

Министър-председателят на Малайзия Анвар Ибрахим планира да се присъедини към БРИКС – икономическия блок, представляващ страните от глобалния Юг.

22.06.2024 9:00 1 мин. четене

БРИКС: Още една държава загърбва долара, затвърждавайки съюза си с Русия

На фона на усилията на БРИКС за дедоларизация, Виетнам обяви плана си да се откаже от щатския долар в международната търговия.

22.06.2024 8:05 2 мин. четене

Основателят на SoftBank призна за грешка свързана с Nvidia, струвала на компанията над $150 милиарда

Масайоши Сон, основател на SoftBank Group, призна за значителна финансова грешка свързана с Nvidia.

22.06.2024 7:00 1 мин. четене

Срив на крипто акциите на фона на пазарната корекция

Крипто акциите са в низходяща тенденция заедно с дигиталните активи, което се дължи на негативните макроикономически фактори и мечите пазарни настроения.

22.06.2024 6:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.