НАЧАЛО Други

Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

септември 24, 2023 14:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко важен пазар е Европа за американските крипто компании

Американската крипто компания Galaxy Digital обяви плановете си да разшири присъствието си в Европа и назначи първия си главен изпълнителен директор за региона. 

Леон Маршал, който пое ролята на ръководител на отдел “Продажби” в Galaxy през юни, ще ръководи европейските начинания на компанията, като ще наблюдава оперативните дейности и ще развива отношенията с клиентите.

Според Майкъл Новограц, милиардер, основател на Galaxy през 2018 г., Европа заема ключова роля в стратегическото разширяване на компанията. Маршал възнамерява да установи регионално присъствие, базирано в лондонския офис на компанията, позовавайки се на решаващото влияние на крипто регламентите на Европейския съюз, които получиха одобрение от държавите членки на ЕС през май.

Galaxy е в процес на увеличаване на европейския си екип, особено в сферата на инвестиционното банкиране, въпреки че конкретни цифри не бяха разкрити, както беше предадено от говорител на компанията. Британският министър-председател Риши Сунак изрази миналата година амбицията си да позиционира Великобритания като глобален център за криптоактиви.

Назначението на Маршал идва след стратегическото партньорство на Galaxy с европейския мениджър на активи DWS, насочено към разработването на борсово търгувани продукти (ETP) за криптовалути. Широко разпространено е очакването, че такива ETP-и ще насърчат по-широк спектър от инвеститори да възприемат криптовалутите.

Обхватът на услугите на Galaxy включва търговия, кредитиране, консултантски предложения и добив на Биткойн. Въпреки че крипто пазарите отбелязаха относителна стабилност през тази година, поредица от фалити на известни крипто компании през 2022 г. доведе до значителни загуби за инвеститорите и предизвика засилен регулаторен контрол върху сектора. 

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.