НАЧАЛО Биткойн

Близо половината от пазара на криптовалути може да бъде заличен според анализатор

септември 24, 2023 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Близо половината от пазара на криптовалути може да бъде заличен според анализатор

Известен крипто аналитик предупреди, че има потенциал за значителен спад в комбинираната пазарна капитализация на Биткойн (BTC) и други дигитални активи.

По време на неотдавнашна стратегическа дискусия Никълъс Мертън, водещ на “DataDash” предположи, че общата пазарна капитализация на криптовалутите може да претърпи значително свиване с $440 милиарда спрямо настоящата си оценка от $1.05 трилиона.

Освен това Мертен посочи, че Биткойн може да претърпи спад, надхвърлящ 43% от настоящата му пазарна стойност.

За тези, които вече са се позиционирали, най-оптимистичният сценарий е, че може да открием нива на подкрепа около границата от $650 милиарда пазарна капитализация или за Биткойн – потенциално в диапазона от $15,000 до $16,000.

Прогнозата на Мертен по отношение на пазарната капитализация се корени в очакването за по-нататъшно свиване на ликвидността – последица, която той приписа на продължаващата ястребова позиция на Федералния резерв. Тази позиция едновременно с това оказва влияние върху представянето на фондовия пазар.

Той заяви:

Когато наблюдавате основните играчи в технологичния сектор като Microsoft и особено Apple – като се има предвид тази месечна свещ [на Apple], показваща спад от 7.4% – ако тези колосални активи, всеки от които се оценява на трилиони, имат низходяща тенденция, а доходността по облигациите се повишава, което води до намаляване на долара, какво въздействие очаквате, че това ще има върху крипто пазара в условията на ескалираща несигурност и волатилност? Наистина ли хората ще се насочат към Биткойн

Мертън добави:

Признавам аргументите в полза на Биткойн, дължащи се на фактори като халвингът и ограниченото му предлагане. Въпреки това, в голямата схема наблюдаваме, че Биткойн има тенденция да се представя най-стабилно не в периоди на парично свиване, а по-скоро сред фази на парична експанзия, характеризиращи се със създаването на нова валута и кредити в икономиката.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Биткойн може да блесне този месец – ето защо

Биткойн преодоля още една ценова бариера на 1 декември, достигайки върхови стойности от $38,800. Ако Биткойн следва установения си осемгодишен тренд от 2015 г. насам, има потенциал за положително затваряне на 2023 г.

декември 2, 2023 19:00 1 мин. четене

Прогноза за цената на Polkadot – какво да следим

Пазарът на криптовалути като цяло е сравнително стабилен, но Polkadot (DOT) показа забележителен ръст, като се повиши с 2.5% до $5.55 само за последните 24 часа.

декември 2, 2023 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.