НАЧАЛО Други

Колко пари е изкарал Кевин о’Лиъри от подкрепата си спрямо FTX?

октомври 4, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Колко пари е изкарал Кевин о’Лиъри от подкрепата си спрямо FTX?

Кевин О'Лиъри, известният инвеститор-милионер и телевизионна личност от "Shark Tank", предполагаемо е получил $15.7 милиона за участието си във вече несъществуващата борса за криптовалути FTX.

Съобщава се, че тази компенсация е покривала редица услуги, включително двадесет часа обслужване, двадесет публикации в социалните медии, виртуален обяд и пет автографа според “Coffeezila“.

Спецификите на споразумението, като например точният график и условията, не са публично оповестени. Известно е обаче, че през четвъртото тримесечие на 2022 г. О’Лиъри е служил като платен говорител на FTX. Остава неясно кога точно той е започнал да подкрепя борсата. За съжаление, FTX се сблъска със значителен срив през ноември 2022 г., което доведе до загуба на над $8 милиарда клиентски средства.

По това време цената на Биткойн (BTC) преживя светкавичен срив, като падна до $15,800, преди да се възстанови в следващите сесии. Беше съобщено, че О’Лиъри е инвестирал $10 милиона в FTX и активно е промотирал борсата в различни платформи на социалните медии.

Въпреки срива, О’Лиъри изрази разочарованието си и призна, че това е скъпоструваща грешна стъпка, като подчерта, че надлежната проверка, извършена преди участието му, е предполагала добре управлявана борса.

Освен това към О’Лиъри бяха отправени критики за това, че не е идентифицирал потенциалните недостатъци на сделката и че е подкрепил борсата.

Въпросът дали на О’Лиъри ще бъдат наложени санкции за потенциално нарушаване на законите за ценните книжа остава неясен. Банкман-Фрийд, основателят на FTX, беше обвинен от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), че е измамил инвеститори с активи за милиарди, докато е управлявал борсата от Бахамите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.