НАЧАЛО Други

Кога ще започне делото срещу основателя на фалиралия крипто кредитор Celsius

октомври 4, 2023 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Кога ще започне делото срещу основателя на фалиралия крипто кредитор Celsius

Алекс Машински, съосновател и бивш главен изпълнителен директор на Celsius, ще бъде изправен пред съда на 17 септември 2024 г. по обвинения в измама с ценни книжа, стокова измама, телеграфна измама и конспирация, свързани с CEL - местния крипто токен на компанията.

Неговата стратегия за защита се съсредоточава върху променящия се правен статут на криптовалутите, като един от адвокатите му набляга на променливостта на определението за ценна книга.

Арестът на Машински бе реализиран на 13 юли 2023 г., а на следващия ден той бе освободен под гаранция от $40 милиона, въпреки че активите му бяха замразени през август.

Прокуратурата на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк се занимава с наказателното дело за измама, докато отделните граждански дела и делата за измама с ценни книжа са заведени съответно от Главната прокуратура на Ню Йорк и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ.

Под ръководството на Машински Celsius преживява срив, като през юни 2022 г. спря тегленията, а през юли 2022 г. подаде молба за обявяване в несъстоятелност.

Това дело за несъстоятелност е отделно от наказателното производство срещу Машински. Към момента на подаване на заявлението компанията дължеше приблизително $4.2 милиарда на над 100,000 кредитори.

Последните доклади предполагат, че Celsius може да разпредели около $2 милиарда в криптовалута, заедно с акциите на компанията и съдебния дял срещу Машински, като част от усилията си за компенсиране на засегнатите клиенти и възстановяване.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.