НАЧАЛО Други

Книгата за срива на FTX е почти завършена

май 21, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Книгата за срива на FTX е почти завършена

Известният финансов журналист Майкъл Люис завладя публиката на конференцията "Bitcoin 2023" с вълнуващи новини за предстоящата си книга.

Люис разкри, че е на финалния етап от завършването на завладяващ разказ, съсредоточен върху срива на крипто империята FTX на Сам Банкман-Фрийд.

Люис се е заел със задълбочено разследване, за да гарантира точното представяне на събитията, като е провел интервюта с различни лица, тясно свързани със сагата.

Той е навлязъл във вътрешния кръг на Банкман-Фрийд и се е свързал със служители, инвеститори, регулаторни органи, както и с длъжностни лица от Бахамските острови и Съединените щати.

По време на лекцията си в Маями, Люис сподели интригуващи анекдоти, които хвърлят светлина върху произхода на книгата. Всичко започва с едно странно телефонно обаждане от приятел, който ръководи компания на Уолстрийт.

Този приятел изразил загриженост относно важна сделка, включваща размяна на акции с друга компания, ръководена от мистериозна фигура на име Сам Банкман-Фрийд.

Люис се съгласил да прекара известно време с Банкман-Фрийд, за да разбере по-добре неговия характер. Той обаче не е бил наясно, че това решение ще го отведе на необикновено пътешествие, което ще обхване места като Хонконг и Бахамите, където ще проведе над сто интервюта с ключови фигури.

Историята обаче станала доста неочаквана, когато FTX беше обявена в несъстоятелност и обвинена в измама, което от своя страна е придало на книгата на Люис вълнуващо трето действие.

Размишлявайки върху този обрат на съдбата, Люис изрази благодарност за навременното развитие на събитията, тъй като то е осигурило необходимата кулминация, която той е търсил.

Въпреки че Люис запази в тайна конкретното съдържание на книгата, той не можа да сдържи ентусиазма си, описвайки я като сборник с невероятни истории, които се четат като увлекателна художествена литература.

Книгата има за цел да ангажира читателите, дори и тези, които не са запознати със света на криптовалутите или със загадъчната фигура на Сам Банкман-Фрийд.

Що се отнася до датата на публикуване, Люис не предостави точна времева рамка. Той обаче изрази желанието си да издаде книгата едновременно с евентуалното начало на наказателния процес срещу Банкман-Фрийд.

Въпреки че първоначалната целева дата на процеса беше определена за октомври, правният екип на Банкман-Фрийд намекна за възможността да поиска отлагане.

Люис призна положителното въздействие на криптовалутата, въпреки че личните му авоари са забъркани в процеса на фалита на FTX. Той подчерта, че инвестицията му не е била значителна, което гарантира минимални финансови последици.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Robinhood делиства Cardano, Solana и Polygon

Гигантът в търговията Robinhood изключва от списъка няколко известни криптоактива в отговор на това, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) съди Binance и Coinbase за предполагаемо нарушение на законите за ценните книжа.

юни 10, 2023 11:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.