НАЧАЛО Биткойн

Китайска Биткойн ферма в САЩ – Заплаха за националната сигурност на страната

октомври 15, 2023 20:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Китайска Биткойн ферма в САЩ – Заплаха за националната сигурност на страната

Китайска операция за добив на Биткойн (BTC) в Шайен, Уайоминг, предизвика опасения за националната сигурност в САЩ.

Властите се опасяват, че тя може да даде възможност на китайското правителство да провежда мащабни разузнавателни операции. През август 2022 г. Microsoft алармира Комитета за чуждестранни инвестиции, като изрази притеснение относно потенциалното събиране на данни от центъра за данни в Шайен, който е от решаващо значение за операциите на Пентагона.

Въпреки че Microsoft нямаше преки доказателства за злонамерени намерения, те посочиха значителния потенциал за заплаха.

Съществуват допълнителни опасения, че притежаваният от Китай добивен завод може да бъде използван за умишлено нарушаване на работата на електрическите мрежи, което да доведе до планирани прекъсвания на електрозахранването или други кибератаки.

Това породи подозрения, че китайското правителство цели да се насочи към военните операции на САЩ и да ги наруши. Близостта на мината до военновъздушната база “Франсис Е. Уорън“, в която се намират междуконтинентални балистични ракети, засилва безпокойството.

Добивът е свързан с пет дружества, включително Bit Origin Ltd., регистрирано преди това като дружество за преработка на свинско месо на Каймановите острови.

Президентът на Bit Origin, Li Jiaming, обясни, че местоположението е избрано заради близостта му до кооперативна местна компания за комунални услуги, подчертавайки значението на надеждното захранване.

Неотдавнашни доклади изтъкнаха китайски зловреден софтуер, способен да наруши функционирането на жизненоважни системи като електроснабдяване, водоснабдяване и комуникации във военни бази, което допълнително подчертава потенциалните рискове за националната сигурност.

Това развитие следва забраната на Китай от 2021 г. за добив на ресурсоемки Биткойн токени, което накара няколко крипто предприятия да потърсят убежище в други държави, включително в САЩ.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.