НАЧАЛО Алткойни

Изненадваща прогноза за цените на Биткойн и Етериум от бивш директор на Goldman Sachs

01.05.2024 1:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Изненадваща прогноза за цените на Биткойн и Етериум от бивш директор на Goldman Sachs

Раул Пал, основател на Real Vision и видна фигура в анализите на крипто пазара, направи смела прогноза, според която Етериум (ETH) може да надмине Биткойн (BTC) с наближаването на това, което той нарича "крипто лято".

Eкспертът описва крипто лятото като алткойн сезон, който привлича вниманието от Биткойн към други криптовалути. Той подчерта, че през този период Етериум обикновено започва да надминава BTC, отбелязвайки началото на “алткойн сезона”.

Прогнозата на Пал включва времева линия, в която се посочва как нещата могат да ескалират драматично. Той спомена появата на това, което нарича “Бананова зона”, характеризираща се с пълна мания към втората половина на годината и през 2025 г.

Основата на неговото съждение са историческите данни, въпреки че той призна, че миналите резултати не гарантират бъдещи резултати. Един от основните катализатори на тази прогноза може да бъде облекчаването на макроикономическата среда, особено в САЩ.

QCP, базирана в Сингапур фирма за търговия с криптовалути, подчерта как вливането на ликвидност от страна на американското министерство на финансите може да стимулира пазарите. Въпреки продължаващите опасения за инфлацията фокусът може да се измести към фискалната политика, която се очаква да стимулира ликвидността и представянето на активите през втората половина на годината.

Предстоящото на 1 май обявяване на тримесечно рефинансиране (QRA) може да доведе до по-големи емисии на краткосрочни американски облигации, което ще доведе увеличаване на пазарната ликвидност.

Артър Хейс, основател на BitMEX, повтори подобни настроения, като прогнозира, че по време на изборите в САЩ в икономиката ще бъде вкарана допълнителна ликвидност. Повишената ликвидност обикновено благоприятства рисковите активи, което потенциално може да доведе до рали на крипто пазара.

Макар че превъзходството на Етериум спрямо Биткойн остава несигурно, макроикономическите фактори могат да изиграят важна роля в стимулирането на очакваното “крипто лято”, а не само историческите цикли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Крипто инвеститор загуби над $700,000 в търговия с меме токени за два дена

Бумът на меме монетите през 2024 г. привлече нетърпеливи спекуланти, търсещи бързи печалби в конкурентна търговска среда.

20.05.2024 6:30 2 мин. четене

Биткойн: Какво правят крипто китовете тази седмица

Активността на Биткойн (BTC) спадна до най-ниската си точка от началото на годината, тъй като криптовалутата установи нива на съпротива и подкрепа около границата от $65,000.

20.05.2024 6:00 2 мин. четене

Kraken отрича слуховете за премахване на Tether в Европа

Kraken, водеща борса за криптовалути, потвърди, че не планира да извади Tether (USDT) от списъка си в с предлагани активи за търговия в Европа, въпреки нарастващите опасения относно стабилността и регулаторното съответствие на стабилните монети.

19.05.2024 22:00 1 мин. четене

Резкият спад в цените на GME и AMC породи много съмнения

Меме криптовалутите може да засенчат меме акциите поради възприеманите от тях ползи. GameStop (GME), базиран на Solana (SOL) меме токен, който отбеляза скок след завръщането на Roaring Kitty, сега търпи значителни загуби.

19.05.2024 16:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.