Home

Италия затяга законите за крипто сектора

21.06.2024 11:23 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Италия затяга законите за крипто сектора

Италия е готова да въведе строги мерки за борба с манипулирането на крипто пазара като част от по-широки усилия за засилване на надзора спрямо риска в сектора.

В постановлението, споделено от Reuters, което се очаква да бъде одобрено от кабинета, се предлагат глоби в размер от €5,000 до €5 милиона за нарушения като търговия с вътрешна информация, незаконно разкриване на вътрешна информация и манипулиране на пазара.

Тази инициатива е в съответствие с предстоящата регулаторна рамка на Европейския съюз за пазарите на криптоактиви (MiCA), която задължава всяка държава членка да назначи местни регулатори, известни като национални компетентни органи (NCA), които да наблюдават крипто пазара.

Проектът за постановление определя централната банка на Италия и Consob, органа за надзор на пазара, като NCA, отговорни за надзора на сектора.

От известно време Италия се подготвя да въведе MiCA. Според управителя на централната банка обаче това се случва въпреки проучване, което показва, че само около 2% от италианските домакинства притежават скромни количества криптовалути, а италианските финансови посредници имат минимална експозиция към пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Банката на Русия призова за задълбочено разглеждане на регулациите за стабилните монети

Банката на Русия очерта предпоставките за регулиране на стабилните монети за руските физически и юридически лица.

12.07.2024 7:30 1мин. четене

Дебатът за крипто регулирането се засилва на фона на ветото върху законопроекта SAB 121

На фона на неотдавнашните сътресения на крипто пазара в центъра на вниманието е законопроектът SAB 121 – инициатива на SEC, насочена към повишаване на прозрачността и регулаторния надзор в крипто сектора.

12.07.2024 7:00 2мин. четене

Джером Пауъл се застъпва за законодателство за стабилните монети до края на годината

По време на изслушване пред Комисията по финансови услуги на Камарата на представителите председателят на Федералния резерв Джером Пауъл изрази силна подкрепа за приемането на законодателство за стабилните монети преди края на 2024 г.

11.07.2024 7:00 1мин. четене

Биткойн и Етериум са дигитални стоки, а не ценни книжа според американски съд

Председателят на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) на САЩ Ростин Бенам заяви, че 70-80% от токените на пазара на криптовалути не се считат за ценни книжа.

10.07.2024 18:38 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.